Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Hakan Tütüncü 'Benim Özelim Kepez'

Hakan Tütüncü 'Benim Özelim Kepez'

Günde 18 saate yakın mesai yaptığını söyleyen Başkan Hakan Tütüncü, " Benim özel hayatım Kepez'dir." dedi. Tütüncü, Kepez halkının güvenini samimiyet, dürüstlük ve sevgi ile kazandığının da altını çizdi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 'Gençlik Buluşmaları'  projesi kapsamında Hızır Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti.Başkan Tütüncü, okulun konferans salonunda 11. sınıfı öğrencileriyle sohbet etti ve onların fikirlerini dinledi.

"Gençlerle sohbeti severim"

Gençlere önem veren bir belediye olduklarının altını çizen Tütüncü, "Gençler, eğer geleceğimiz ise en çok onlarla ilgilenmeliyiz. Yolları, binaları, şehirleri herkes yapar.

Önemli olan gönüller yapmak, gönüller kazanmak ve mutlaka gençlerle birlikte olmaktır.Öğrenci iken büyüklerimizi sınıflarımızda hiç görememiştik. Bize yapılmayana şimdi biz yapmaya gayret ediyoruz.

Gençlere önem veririm ama onlara nasihat vermeye hiç sevmem. Onlarla sohbet etmeyi çok severim.  Çünkü gençler, her şeyi en iyi şekilde bilirler." diye konuştu.

Güven için saygı, sevgi ve dürüstlük

Tütüncü, bir öğrencinin, Kepez halkının güvenini nasıl kazandınız, sorusuna ise şu cevabı verdi: "İki tane sebebi var: Birincisi işimi çok ciddiye alıyorum. En iyi hizmeti yapmaya gayret ediyorum. İkincisi her şey sevgi ile başlıyor.

Eğer insanı severseniz orada bir güzellik meydana geliyor. Karşınızdaki insanda da sizin samimiyetinizi algılıyor ve o insanlar da size sevgiyle, güvenle ve saygıyla bakmaya başlıyor."

Milletin şaşmaz bir terazisi var

Başkan Hakan Tütüncü, siyasetçinin halkın güvenini kazanabilmesi için ne yapması ve ne yapmaması gerektiğini de şu şekilde özetledi: "Politikacılar genelde şöyle yaparlar: Bir şey istersiniz, tamam, bakarız, hallederiz, kolay o işler, şeklinde kaçamak cevap verirler" dedi.

Bizim insanımız da o cevaplar karşısında taleplerinin kabul edilmiş olduğunu düşünür ve talepler yerine gelmeyince siyasetçiye güven azalır.  Oysa dürüst olmamız gerekiyor. Biz, belediye başkanı olsak da çeşitli sebeplerden dolayı her istediğimizi yapamayabiliriz.  Neden yapamadığımızı karşı tarafa çok iyi ikna ederek söylemeliyiz.

Uygun ve güzel bir dil kullanmalıyız.  Pozitif bir dil kullanmalıyız.  Samimi olmak, halkı sevmek, vatandaşa karşı dürüst olmak gayretli olmak... Bizim halkımız tüm bunlardan çok iyi anlıyor. Bakmayın siz birilerine bu halk hiç bir şeyden anlamaz, bidon kafalı dediğine.

Bakmayın, göbeğini kaşıyan adam dediğine. Halkımızın, milletimizin öyle bir sağduyusu, öyle bir şaşmaz terazisi vardır ki size o teraziye koyar kaç dirhem ediyorsunuz, ağırlığınız nedir onu çok iyi tartar."

Kepez için günde 18 saat mesai

Başkan Tütüncü, bir başka öğrencinin, özel hayatınıza vakit ayırabiliyor musunuz? Sorusunu da şöyle yanıtladı:  "Bazı günler 18 saate yakın mesai yapıyorum. 4 yaşımda bir kızım var.  Kızıma ve eşime her gün 1-2 saat vakit ayırmaya gayret ediyorum.

Benim özel hayatım Kepez halkıyla birlikte oluyor. Bugün bu okula geldim ve burada mutlu oldum. Doğrusu,  burada dinlendiğimi hissediyorum."

"Çalışırsanız üniversiteyi kazanırsınız"

Hızır Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine , " Başarı her zaman ter kokar. Ter yoksa başarı da yoktur." hatırlatmasını yapan Tütüncü, "Ben de meslek lisesi Antalya İmam Hatip Lisesi mezunuyum.

Çok çalışarak İstanbul Hukuk Fakültesi'ni kazandım. Meslek lisesinde okuyorum üniversite kazanamam düşüncesini kabul etmiyorum. Çok çalışırsanız iyi bir fakülte kazanırsınız." diyerek konuşmasını tamamladı.

Okul Başkanı Dilek Yıldırım, günün anısına Tütüncü’ye, seramik kaftan hediye etti.Okul Müdürü Bora Gürdere de okula yaptığı hizmetlerden ve söyleşiden dolayı Başkan Tütüncü'ye teşekkür etti.

Söyleşi de belediye meclis üyeleri Hatice Sütçü, Elif Derya Canbulut, belediye başkan yardımcısı Mustafa Özsoy da hazır bulundu. 

yukarı çık
0
Paylaşım