Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz: CHP’nin Kalesi Olacak

  • Yazan 
Kepez Belediye Başkanı Kocagöz: CHP’nin Kalesi Olacak

İlçe statüsü kazandığı günden bu yana CHP’nin ilk kez kazandığı Kepez Belediyesi’nin yeni başkanı Mesut Kocagöz, iddialı konuştu.

Kocagöz, “Allah’ın bir kulu yatağa aç girmeyecek. Antalya’nın değil Türkiye’nin en başarılı belediyesi olmaya adayım. Kepez, CHP’nin kalesi olacak” dedi

Kepez Belediyesi’nin yeni başkanı CHP’li Mesut Kocagöz, Kepez Belediyesi’ndeki devir teslim töreninden hemen önce Kepez İlçe Başkanlığı’nda partililerle bir araya geldi. İlçe örgütü yöneticileri, yeni dönem belediye meclis üyeleri, kadın kolları ve gençlik kolları üyeleri ile

çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleşen buluşmaya Kocagöz’ün birlik, beraberlik ve alçakgönüllülük sözleri damga vurdu. Kocagöz, partililere yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Benim herkesten tek ricam, asla kimseyi küstürmeyin. Ukalalık yapmayın.

Başarıyı en güzel taşıma yolu alçakgönüllülüktür. Her beraber çalışacağız. Ben bırakın Kepez’i, bırakın Antalya’yı, Türkiye’nin en başarılı belediyesi olmaya adayım. Kepez CHP’nin kalesi olacak” dedi.

Hasret Sona Erdi

Açılış konuşmasını yapan CHP Kepez İlçe Başkanı Gökhan Ölmez, “30 yıldır beklediğimiz bu an bugün başkanımın öncülüğünde bizlere nasip oldu. Bu salonda bulunan tüm emekçi, çalışkan yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bir teşekkürü de adaylığı açıklandığından beri hep iyi niyeti,

kibarlığı, mütevazılığıyla süreci noksansız bir şekilde buraya kadar getiren ve sonucu zafere ulaştırıp iktidarı Cumhuriyet Halk Partisi’ne hediye eden kıymetli Belediye Başkanımız Mesut Kocagöz’e de teşekkür ediyorum” diye konuştu. Kepez’in yeni başkanı Kocagöz ise,

zorlu bir süreci geride bıraktıklarını belirterek, “30 yıllık bir hasret sona erdi. Bugün mazbatamızı aldık. Aslında bu seçimi kimse kaybetmedi, herkes kazandı. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi’nin ne olduğunu, halkın partisi olduğunu insanlara göstermek için bize bir fırsat geçti.

Atatürk’ün çizmiş olduğu çağdaş uygarlık yolunda halkçı belediyeciliğin nasıl yapılacağını göstermek adına bize bir fırsat doğdu” şeklinde konuştu.

Kimseyi Küstürmeyin

Partililerden tek bir ricası olduğunu söyleyen Kocagöz, “Asla kimseyi küstürmeyin. Ukalalık yapmayın. Başak doluyken boynunu büker, boşken dik durur. Başarıyı en güzel taşıma yolu alçakgönüllülüktür. Ben partiye geldiğimde ‘üç gün sonra AK Parti’ye gider’ dediler.

Allah’a şükürler olsun, Atatürk’ün partisi Cumhuriyet Halk Partisi’ne herkesi getirdim. Gerçekten Türkiye İttifakı kurduk. Oy oranlarını analiz ettiğimizde bunu zaten görüyoruz. Emin olun, geçen dönem olsaydı eğer bu fark 17 bin değil, 40 bin olurdu. Biz herkesten oy aldık.

Biz öyle bir efendi olacağız, öyle bir olgun olacağız ki, ‘Yahu bunlar çok iyi insanlar’ dedirteceğiz. Çünkü iyi insanlarsınız siz. İçimizde bir iki tane çürük elma her yeri çürütebilir. Buna çok dikkat etmeliyiz. Bizim davamız aynı dava. Biz birbirimizle uğraşmazsak emin olun bizi hiç kimse yıkamaz.

Sizin farkına varmanız gereken şey şudur: Siz olduğunuzdan daha büyüksünüz, daha iyisiniz, daha güzelsiniz. Allah bize bir şey nasip etti. Bu zafer asla sadece benim olamaz. Biz bunu büyüteceğiz. Bir dahaki dönem bunları konuşmayacağız. Yüzde 70, yüzde gibi olacağız.

Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi demek emekçinin partisi demektir. Bugün Muratpaşa’da yüzde 60-70 alınıyorsa bizim 65 almamız lazım. Çünkü, burası emekçinin yeri” dedi.

Halkın Partisi Olacağız

Kocagöz, sözlerini şöyle sürdürdü: “CHP’yi halkın partisi haline getireceğiz. Bunu ben tek başıma yapamam, hep beraber yapacağız. İnsanlığımız ile sevgi ile yapacağız. Bizim derdimiz kavga değil. Bizim bir tek derdimiz var, sevgiyi büyütmek. O sevgiyi büyüttüğümüz zaman

insanlar kendiliğinden gelir. 30 sene bekledik, bundan sonra beklemeyeceğiz. Kepez, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi olacak. Öyle iyi, merhametli, vicdanlı olacağız ki bir Allah’ın kulu yatağa aç girmeyecek. Gerekirse maaşlarımızı vereceğiz.

Örnek olduğumuzda insanlar bize parti olarak bakmayacak. Bizler de parti diye değil insan diye bakacağız. Atasına, bayrağına, vatanına, milletine, maneviyatına sahip çıkan nesiller için geliyoruz. Tabi ki cemaatler çoğalır, bir takım farklı fraksiyonlar çıkar.

Devletin yapamadığı yerde illa ki bir kaçak olur. O kaçak olan yeri de birileri doldurur. Ben ortak akla çok önem veririm. Bunu hepiniz göreceksiniz, egom sıfırdır. ‘Bunu neden böyle yaptınız’ dediğinizde asla kızmam, ‘Neden böyle yapmışız’ diyebilirim. İnsan olacağız, gerisi boş.”

En İyi Olmaya Adayım

“Biz çok büyük bir iş başardık. Bu kadar az bir bütçe ile devletin bakanıyla tüm imkanlarıyla yarıştık. Bizim hiçbir desteğimiz yoktu. Masa masa yemek dağıtan, gençlik kollarımız, kadın kollarımızla hep beraber başardık. Bugün bir bayram. Kepez ilçe statüsü kazandığından bu yana

ilk defa halkçı bir belediye tarafından yönetilecek. Vebalimiz çok büyük. Eğer başarılı olursak, Kepez kalemiz olacak. Başarısız olmak için hiçbir nedenimiz yok. Bizim tek derdimiz insanımıza hizmet edebilmek. Çok kaliteli bir kadroya sahibiz.

Aramızda profesör var; pazarcı, emekçi var. Bizde insan profili çok iyi, hakikaten şampiyonlar ligiyiz. Ben bırakın Kepez’i, bırakın Antalya’yı, Türkiye’nin en başarılı belediyesi olmaya adayım.”

yukarı çık
0
Paylaşım