Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Mimar Sinan Bilim Olimpiyatları Devam Ediyor

Mimar Sinan Bilim Olimpiyatları Devam Ediyor

Kumluca Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi ve Kumluca Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle, Mimar Sinan Ortaokulu tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen “Mimar Sinan Bilim Olimpiyatları” (MİSİBO) devam ediyor.

Kumluca Mimar Sinan Ortaokulu tarafından bu yıl ilk defa düzenlenecek MİSİBO’ya, Kemer, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinden öğrenciler katılıyor. 2 Mart’ta başlayan Mimar Sinan Bilim Olimpiyatları etkinliklerinde, Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Sayın öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi.

Kumluca Belediyesi konferans salonunda yapılan söyleşide konuşan Prof. Dr. Cengiz Sayın, günümüz eğitiminde öğrencilerin yeteneklerinin yanında ailede anne baba, okulda ise öğretmenlerin planlar yaptıklarını ancak öğrencinin ise bu planları uymak zorunluluğu varmış gibi davranıldığını söyledi.

Günümüz eğitiminde matematik ve fen bilimlerinin önemli bir yeri olduğunu ifade eden Sayın, “İnsanoğlunun yaşamı bile matematik ve fen üzerinedir. Bugünkü eğitim sistemimize göre matematik ve fen yapmak zorundayız gibi bir teori var.

Ama bu yanlış, öğrencinin yeteneği neyse, hangi konularda başarı gösteriyorsa bu konularda eğitim almalıdır. Başarılı olmak için ise planlı çalışmak ve hedef belirlemek çok önemlidir. Azimli olursanız, başarılı da olursunuz” dedi.

Toplumun genel algısının iyi bir meslek sahibi olmak, iyi gelir getirecek bir eğitim almak gibi de olsa, önceliğin iyi bir insan olmaktan geçmesi gerektiğini kaydeden Sayın, öğrencilere sevdikleri ve kendilerini mutlu edecek hayatta belirli bir yaşa geldiklerinde anlatabilecekleri bir hikâye bulacakları bir eğitim ve meslek tercih etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Konuşmanın sonunda Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Sayın, öğrencilerden gelen üniversite ve meslek tercihleriyle ilgili çeşitli soruları cevaplandırdı.

Program sonunda Mimar Sinan Ortaokulundan öğrenciler Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Sayın’a çiçek takdim ederken, Kumluca Kaymakamı Polat Kara ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da, Sayın’a günün anısına plaket verdi.

yukarı çık
0
Paylaşım