Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Vali Türker Orman Teşkilatı Heyetini Kabul Etti

Vali Türker Orman Teşkilatı Heyetini Kabul Etti

Antalya Valisi Muammer Türker, Dünya Ormancılık Günü nedeniyle Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, bölge müdür yardımcıları ve şube müdürlerini makamında kabul etti.

Heyeti kabulünde Dünya Ormancılık Günü’nü kutlayan Vali Muammer, 21 Mart’ın aynı zamanda tabiatın uyanışıyla birlikte Türk dünyasında baharın gelişini müjdeleyen bir gün olarak kutlandığını kaydetti.

Antalya’daki orman varlığının Türkiye ortalamasının 2 katı olduğunu belirten Vali Türker, ormanın ekonomik, estetik ve turistik aktiviteler yönüyle önemine değinerek, bir milli değer olarak koruma-kullanma dengesini iyi kurmak gerektiğini anlattı.

Vali Türker, orman teşkilatının son yıllarda personel, ekipman ve yeni teknikleri kullanması yönünden kendini çok geliştirdiğini ifade ederek; “Ormanları çok ciddi bir varlık olarak kullanan toplumlara baktığımızda bizim yapacağımız çok iş var” dedi.

Orman yangınlarının sebepleri arasında insan faktörünün birinci sırada geldiğini kaydeden Vali Muammer Türker, okul çağından itibaren başlayan eğitimlerle toplumdaki orman yangınları konusundaki bilinç eksikliğinin giderilmesi gerektiğini söyledi.

Vali Türker, orman köylülerinin devlet kurumları ile işbirliği içerisinde çalışarak ormandan yararlanacak bir yapıya kavuşturulması gerektiğini ifade etti.

Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk de, Birlermiş Milletler tarafından dünyada 1971, Türkiye’de 1975 yılından beri kutlanan Dünya Ormancılık Günü dolasıyla çeşitli etkinliklerde bulunduklarını söyledi.

Türk, yüzde 56’sı orman olan Antalya’da Büyükşehir yasasına göre mahalle olmasına rağmen istisna kapsamında 498 orman köyü bulunduğunu ifade ederek orman köylülerinin ekonomik refahının yükseltilmesine yönelik yürüttükleri orköy çalışmalarını anlattı.

yukarı çık
0
Paylaşım