Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Yöresel Tatlar YÖREX’te Buluşmaya Devam Ediyor

Yöresel Tatlar YÖREX’te Buluşmaya Devam Ediyor

Kayseri Ticaret Odası, Yörex fuarına mantısından sucuğuna, çok sayıda yöresel ürünüyle katılarak stant açtı. Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, “Bu fuarın artık yurt dışına çıkıp ürünleri yurt dışında tanıtması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye’nin bundan mahrum kalmaması lazım” dedi.

Antalya Ticaret Borsası’nın “Sizin oraların nesi meşhur” sloganıyla bu yıl 7’ncisini düzenlediği; 119 oda ve borsa, 13 kalkınma ajansı, 45 kurum ve kuruluş ve 400'e yakın katılımcının 200'e yakın stant oluşturduğu Yöresel Ürünler Fuarı Yörex Antalya Expo Center’de ziyarete açıldı. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği fuarda Kayseri Ticaret Odası da Kayseri’ye özgü tatları ve ürünleri stantta meraklılarıyla buluşturdu.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri’nin 9 ürününün tescilli olduğunu ve ürünlere olan ilgiden dolayı memnun olduklarını belirtti. Fuarın gelecek yıllarda yurt dışında yapılmasının Türkiye’ye özgü tatların yurt dışında da tanıtılmasına katkı sağlayacağını belirten Hiçyılmaz, “7’ncisi düzenlenen çok güzel bir fuar.

Bu yıl daha bir organize ve güzel hazırlanmış. Her yıl üzerine bir şeyler katarak hazırlanan bir fuar. Yörelerin damak zevklerinin buralara taşındığı ve insanların buraya gelerek lezzetleri tattığı güzel bir ortam. İnsanların kaynaştığı bir ortam oluyor. Bu fuarın artık yurt dışına çıkıp ürünleri yurt dışında tanıtması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye’nin bundan mahrum kalmaması lazımdır. Bir ürünü üretmekten ziyade satıp ticari hale getirmek daha önemli bir hale geldi. Bu yıl 70 civarı il katıldı.

81 ilin de buraya katılmasının gerekli olduğunu düşünüyorum. Kayseri Ticaret Odası olarak biz de bu yıl Kayseri Ticaret Borsamızla bu standı açtık. Kayseri denince akla ilk olarak mantı geliyor. Sucuk, pastırma, kabak çekirdeği, Soğanlı bölgemizin oyuncak bez bebeklerini getirdik. Kayseri’nin daha çok tanıtılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Manavgat, Susamından Sonra Muzuyla Fuarda

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yörex’te stant açtı. MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat muzunun çok talep gördüğünü söyledi.

Antalya Ticaret Borsası’nın 'Sizin oraların nesi meşhur?' sloganıyla bu yıl 7’ncisini düzenlediği; 119 oda ve borsa, 13 kalkınma ajansı, 45 kurum ve kuruluş ve 400'e yakın katılımcının 200'e yakın stant oluşturduğu Yöresel Ürünler Fuarı Yörex, Antalya Expo Center’de ziyarete açıldı. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği fuarda Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası da stant açtı.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat muzunun yoğun ilgi gördüğünü belirterek "Manavgat’ın 9 ayrı ürünüyle fuarda yer aldık. Osmanlı Sarayı’nın mutfağını süsleyen tahin ve altın susamımızı ön plana çıkarıyoruz. Bunun yanında Manavgat’ta tarımda bir alt sektör haline gelen Manavgat muzu ile ön plana çıkmak istiyoruz. 1 yıllık süre içinde 50 dekardan 410 dekara çıkan talep gören bir üründür. Birkaç sene içinde 10 bin dönümü geçen kapalı alanda Manavgat muzunu göreceğiz. İlgi çok yoğun memnunuz" dedi.

Bilecik, Yöresel Ürünleri Ve Uluslararası Tiyatro Festivaliyle Yörex’te

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (BTOS) ve Bilecik Belediyesi, Yöresel Ürünler Fuarı’nda stant açtı.

Antalya Ticaret Borsası’nın 'Sizin oraların nesi meşhur?' sloganıyla bu yıl 7’ncisini düzenlediği; 119 oda ve borsa, 13 kalkınma ajansı, 45 kurum ve kuruluş ve 400'e yakın katılımcının 200'e yakın stant oluşturduğu Yöresel Ürünler Fuarı Yörex, Antalya Expo Center’de ziyarete açıldı. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği fuarda Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası da stant açtı.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Mefail Ateş, gıda ürünlerine daha çok ilgi olduğunu belirterek "Niyetimiz şehrimizde üretilen ürünlerimizi tanıtmak ve üreticilerimize destek olmak istiyoruz. Toprak çömleği, ayva ve nar lokumu, biber turşusu, mantı ve Bilecik el sanatları, boza ürünlerimizi sergiliyoruz. Yöresel ürünler fuarı olması nedeniyle ziyaretçilerimizde genelde gıdaya yönelik bir ilgi görüyoruz" dedi.

Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali

Bilecik Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Serkan Bircan da Bilecik Belediyesi olarak Bilecik’i tanıtmak için BTSO ile birlikte fuara katıldıklarını söyledi. Marka tescilli ürünlerin haricinde bu 11’incisini uluslararası alanda düzenlemeyi planladıkları tiyatro festivalinin tanıtımı için çalışmalar yaptıklarını da belirten Bircan, "Tiyatro festivalimizin bu yıl 11’incisi düzenlenecek ve Kristal Çınar ödüllerimizi değerli tiyatrocularımıza takdim edeceğiz. 125 oyuncu ve 15’e yakın oyunun oynanacağı festivalimizi en iyi şekilde tamamlayacağız. Tiyatro anlamında markalaşmış bir yapısı var Bilecik’in. Bakü ve Kosova’dan tiyatrocularımız gelerek tiyatromuza uluslararası bir boyut kazandırılacak ve bundan sonra festivalimiz uluslararası olarak devam edecek" diye konuştu.

Erzurum’un Oltu Taşı Tespihi Ve Civil Peyniri Fuarda Boy Gösteriyor

Antalya’da bu yıl 7’ncisi düzenlenen Yörex’e Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası da (ETSO) yöresel ürünleriyle katılarak stant açtı.

Antalya Ticaret Borsası’nın “Sizin oraların nesi meşhur” sloganıyla bu yıl 7’ncisini düzenlediği; 119 oda ve borsa, 13 kalkınma ajansı, 45 kurum ve kuruluş ve 400'e yakın katılımcının 200'e yakın stant oluşturduğu Yöresel Ürünler Fuarı Yörex Antalya Expo Center’de ziyarete açıldı. Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği fuarda Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası da yöresel ürünlerini fuara taşıdı.

Antalya’nın büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptığını belirten ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın 2 yıldır fuara katılım sağladıklarını ifade etti. Yöresel ürünlerin markalaşması adına iyi bir fuar olduğunu da belirten Özakalın, “Zengin bir ürün kataloğumuz var. Çivil peyniri, sucuk, pastırma, Oltu taşı tespihi, ihram, bakır işlemeciliği ürünlerimiz ön plana çıkıyor. Ziyaretçilerimiz el sanatlarına yoğun ilgi gösteriyor” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım