Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Alanya’da 68 Bin Borçluya 792 Bin Takip Dosyası

  • Yazan 
Alanya’da 68 Bin Borçluya 792 Bin Takip Dosyası

Alanya Vergi Dairesi Müdürü Nakip "Alanya Vergi Dairesi Müdürlüğü, 31.12.2015 tarihi itibarı ile 68043 adet Borçlu mükellefler adına 792.452 adet takip dosyası düzenlenmiştir" dedi. Alanya Vergi Dairesi Müdürlüğü 2015 yılı içerisinde gerçekleştirdiği çalışmalarını değerlendirerek 2016 yılında daha verimli bir dönem için yoğun mesai uygulayacak.

Alanya Vergi Dairesi Müdürü Nakip Karakuş, 2015 yılındaki yapılan çalışmalarda Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in her zaman kendilerini desteklediklerini belirterek teşekkür etti. Köklü bir geleneğe ve kurum kimliğine sahip bulunan Gelir İdaresi Teşkilatına bağlı olarak çalışmakta olduklarını söyleyen Karakuş, ''Vergi Dairemiz, Kamu harcamalarının en önemli finansman kaynağı olan vergiler ile diğer gelirleri, mükellef haklarını göz önünde bulunduran bir yaklaşımla, Anayasa ve vergi mevzuatına uygun olarak tahsil etmek gibi zor ve önemli bir görevi özveri ve hassasiyetle yerine getirmektedir.

Çalışmalarımızda Gelir İdaresi Başkanlığının çözüm odaklılık, güvenilirlik, katılımcılık, saydamlık, sorumluluk bilinci, sürekli gelişim, ve yetkinlik ilkeleri göz önünde bulundurularak çalışma planlarımızı yapmaktayız. Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'in insan odaklı çalışmalıyız sözlerini unutmadık. Vergi Dairesi Müdürlüğü olarak bu doğrultuda ilerliyoruz'' dedi.

'TAHAKKUK TAHSİLAT ORANINDA İL GENELİ ÜZERİNDEYİZ'

Alanya Vergi Dairesi Müdürü Nakip Karakuş, ''Müdürlüğümüzce, Kurumumuz merkez teşkilatı ve Antalya Vergi Başkanlığı tarafından belirlenen hedefler baz alınarak, cari yıl hedeflerimizi tutturmak amaç edinilmiştir. Bu kapsamda 2015 Aralık ayı itibarı ile tüm vergi türlerinin tahakkuk eden tutar 1.032.043.691,17 TL. olup Müdürlüğümüzce 581.776.949,23 TL tahsil edilmiştir. Tahakkuk tahsilat oranı %56 olup bir önceki yıla göre %15 oranında tahsilat artışı sağlanmıştır. Cari dönem için net tahakkuk tahsilat oranı Kasım Ayı itibarı ile % 90,3 olarak gerçekleşmiştir. Antalya ili geneli tahakkuk tahsilat oranı % 80,4 olarak gerçekleşmiş olup, Alanya Vergi Dairesi Müdürlüğümüz tarafından Cari dönemde İl genelinin üzerinde bir gerçekleşme oranı yakalanmıştır''dedi.

KARAKUŞ : 100.000,00 TL ÜZERİNDE 408 ADET BORÇLU MÜKELLEFİMİZ BULUNMAKTADIR

Müdür Karakuş konuşmasının devamında şunları kaydetti: "Alanya Vergi Dairesi Müdürlüğü, 31.12.2015 tarihi itibarı ile 68043 adet Borçlu mükellefler adına 792.452 adet takip dosyası düzenlenmiştir. Düzenlenmesi gereken Ödeme emirlerinde % 93,88 gibi yüksek bir oranda çalışma yapılmış, bu ödeme emirlerinin %79,48’i tebliğ edilmiştir. İl genelinde ödeme emri düzenlenme oranı %96,06 olup, gerçekleşme oranımız il geneli ile ufak bir sapma ile uyuşmaktadır. 100.000,00 TL üzerinde 408 adet borçlu mükellefimiz bulunmaktadır. 2015 yılı içerisinde 2238 adet 6183 sayılı kanun kapsamında borç yapılandırma işlemi yapılmıştır.”

'2016 YILI VERGİ DAİRESİ İÇİN ALTIN ÇAĞ OLACAK'

Gönüllü uyumun teşvik edilmesi, denetim kapasitesinin güçlendirilmesi, eğitici ve kapsayıcı yöntemlerle toplumun tüm kesimlerinde farkındalığın artırılması, kurumlar arası veri paylaşımının geliştirilmesi eylem planının bileşenleri olarak belirlendiğini söyleyen Karakuş, Alanya Vergi Dairesi Müdürlüğünce gerekli planlamalar bu bileşenler göz önünde bulundurularak yapılacağını söyledi.

2016 yılının Alanya Vergi Dairesi için altın çağ olacağını belirten Vergi Dairesi Müdürü Karakuş, ''Yıl içerisinde kayıt dışı ekonominin azaltılması eylem planına uygun yaygın yoğun vergi denetimi programı, Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı Koordinatörlüğünde etkin bir şekilde planlanarak uygulamaya konulacak'' dedi.

'İNTERNET VERGİ DAİRESİ UYGULAMASININ KULLANIMININ ARTTIRILMASINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR YAPILACAK'

Vergi Dairesi Müdürü Nakip Karakuş konuşmasının devamında şunları kaydetti: ''Yine 2016 yılı içerisinde son yıllarda internet kullanımının hızla geliştiği günümüz ortamında, vatandaşlarımıza verimli ve etkin bir hizmet için internet vergi dairesi uygulamasının kullanımının artırılmasına yönelik çalışmalar yapılacaktır. İnternet ortamında verilen hizmetlerin ve işlemlerin hızla arttığı günümüzde Gelir İdaresi teşkilatı da hızla kendisini bu konuda geliştirerek, gerek vatandaşlara sunulan hizmetlerin artırılması gerekse diğer kamu kurumlan ile bilgi alışverişinin geliştirilmesine büyük önem vermektedir.

Bu yolla hem vatandaşlarımız hizmete daha kolay ulaşacaklar hem de çapraz kontrol mekanizmaları sisteme entegre edilerek işlemlerin gerçek değerlerinin tespiti ile kayıt dışı ekonomi ile mücadele etkin hale getirilecektir. Hepinizin bildiği gibi Gayrimenkul alım satımlarında tahsil edilen harçlar konusunda son yıllarda kredi kullanım bilgilerinin baz alınması ile yapılan çalışmalar buna en güzel örnektir. Yine otomasyon ortamında oluşturulan veri tabanı ile mükelleflerin beyanları çapraz kontrollere tabi tutularak beyan uyumsuzluklarının giderilmesi örnek olarak verilebilir. Bu ve benzeri uygulamalar artırılarak devam edecektir.”

yukarı çık
0
Paylaşım