Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Alanya'da Kadınlar Günü Kutlamasında Gerginlik

Alanya'da Kadınlar Günü Kutlamasında Gerginlik

Antalya’nın Alanya İlçesi'nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları sırasında, iki erkek Ak Parti kadın kolları başkanına tepki gösterdi. Erkeklerden biri başkanı kolundan çekiştirirken, diğeri de kalabalıkta bulunan kadınlarla tartıştı. Her iki kişi de polis tarafından uzaklaştırıldı.

Alanya'da Kent Konseyi'nin organize ettiği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 'Kadına Şiddete Hayır, Bir Fırça da Sen At' etkinliği düzenlendi. Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından çelenk sunumuyla başladı.

Etkinliğe, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven'in eşi Ceylan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, siyasi partilerin kadın kolları başkan ve üyeleriyle vatandaşlar katıldı.

Yere açılan bez brandaya vatandaşlar tarafından kadına yönelik şiddete karşı fırçalarla sloganların yazıldığı etkinlikte, protokol ve etkinliğin organizasyonunda bulunanlar konuşmalar yaptı. Konuşma için kürsüye davet edilen Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Şükran Çalık, Ak Parti döneminde kadın haklarına yönelik birçok çalışma yapıldığını belirterek, kadın haklarının üst seviyeye çıkarıldığını söyledi.

Konuşmasının sonuna doğru kalabalıktan çıkan iki erkek, Şükran Çalık'a tepki gösterdi. Bunun üzerine konuşmasını bitiren Çalık, kürsüden inip yerine geçmeye çalıştığı sırada yanına yaklaşan erkeklerden biri kolundan çekiştirerek, "Kadınlar AKP ile daha özgür hale gelmedi, hakları artmadı.

Kadın hakları sizinle birlikte ayaklar altına alındı" dedi. Olay yerinde bulunan polisler adamı uzaklaştırırken, diğer erkek de kalabalıkta bulunan kadınlarla tartıştı. Polis bu kişiyi de uzaklaştırdıktan sonra etkinlik kaldığı yerden devam etti. (DHA)

yukarı çık
0
Paylaşım