Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Demre’de 20 Milyon Balık Üretilecek

Demre’de 20 Milyon Balık Üretilecek

Antalya’nın Demre İlçesi'ndeki Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü'nde, bu sezon özel sektöre satılmak amacıyla 20 milyon yavru balık üretimi yapılacak. Enstitüde geçen yıl 11 milyon yavru balık üretimi yapılmıştı.

Beymelek Mahallesi'nde bulunan Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü'nde, bu üretim sezonunda da 15 milyonu çupra, 5 milyonu levrek olmak üzere toplam 20 milyon yavru balık üretilecek.

Üretilen yavru balıklar özel sektöre satılırken, üretim miktarı da yine özel sektörle yapılan anlaşma ve ihtiyaca göre belirleniyor. 30 teknik personel ve işçinin çalıştığı üretim faaliyeti, 1000 metrekaresi kapalı alan olmak üzere 2 bin 500 metrekarelik alanda yapılıyor.

Yavru balık üretimi için enstitü tarafından işletilen Beymelek Dalyanı'ndan alınan anaç balıklar kullanılıyor.

Anaç balıklardan alınan yumurtalar, larva haline getirilerek yavru balık üretim havuzlarına alınıyor. Havuzlardaki larvalar, ilk 40 günde canlı yemlerle besleniyor. Daha sonra ticari toz yemlerle beslenmeye devam ediliyor.

Ardından yavru balıklar havuzlardan alınarak, özel tanklı kamyonlarla üretim tesislerine gönderiliyor. Yavrular boyutlarına göre, tanesi 15 kuruş ile 50 kuruş arasında satılıyor. Enstitüde üretimin yanında beslenme ve hastalıklar ile nesli tehlikede olan lahoz, minekop ve sarı ağız balıklarıyla ilgili de araştırma yapılıyor.

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Üretim Sorumlusu Su Ürünleri Mühendisi Durali Eraslan, "Ürettiğimiz yavruları bilimsel şartlar ışığında hastalık kontrollerini sağlayarak, bununla ilgili araştırmalar yaparak, sektöre öncülük etmeyi hedefliyoruz. Bunun yanında nesli sıkıntılı olan lahoz, minekop, sarı ağız gibi balıklarla ilgili araştırma faaliyetlerimizi sürdürüyoruz" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım