Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Büyükşehir’den ‘Obezite Ve Diyabet’ Konferansı

Büyükşehir’den ‘Obezite Ve Diyabet’ Konferansı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 'Obezite ve Diyabet' konulu bilgilendirme toplantısında konuşan Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Aziz Sümer, vatandaşlardan zayıflama ürünlerine kanmamalarını isteyerek, "Obezite o kadar büyük bir problem ki dünyada 300 milyar doların üzerinde zayıflama ürünü satılıyor ancak insanlar şişmanlamaya devam ediyor" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen konferansta, Özel OFM Antalya Hastanesi'nden Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr.Aziz Sümer, Dâhiliye Uzmanı Dr. Nesibe Karakuş ve Zeynep Başyiğit vatandaşlara çağın hastalığı olan obezite ve diyabet hakkında bilgiler verdi.

Her Bireyin Tedavi Yöntemi Farklı

Sunumunda şeker hastalığını ele alan dâhiliye uzmanı Dr. Nesibe Karakuş, hastalığının 4 farklı sınıflamayla tanımlandığını belirtti. Hareketsizliğin ve düzensiz beslenme alışkanlıklarının diyabet hastalığını tetiklediğini söyleyen Dr. Karakuş, her diyabet hastasının farklı bir sınıflama içerisinde yer aldığını ve farklı bir tedavi yöntemi uygulanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Uygun Besin, Uygun Zaman, Uygun Miktar

Diyetisyen Zeynep Başyiğit ise şeker hastalığı tedavisinde önceliği diyetin oluşturduğunu söyledi. Başyiğit, "Bireyin fiziksel aktivite ve diyeti yaşam standartlarını düzenleyecek şekilde hayatına sokması gerekiyor.

Beslenme programında diyabetli birey için uygun besinin uygun zamanda ve uygun miktarlarda verilmesi bizim için önemli. Sağlıklı beslenmek isteyen, zayıflamak, kilo almak ya da herhangi bir hastalığı olan diğer bireylerde de uygun besin, uygun zaman ve uygun miktarın önemini vurguluyoruz" diye konuştu.

Diyabetin Tedavisi Yok

Konferansın son konuşmacısı olarak söz alan Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Aziz Sümer, diyabetin kronik bir hastalık olduğuna değinerek, "Tek bir tedavisi yok, net bir tedavi yöntemi yok, yüzde yüz tedavi yöntemi yok.

Söylenenlerin hepsini çöpe atın, sadece ve sadece diyabetin sonunda gideceğimiz nokta belli. Biz bu noktayı uzatmaya çalışıyoruz. Biz aslında bu kötü sona ne kadar geç gidersek bizim için o kadar iyi diyerek o tedavi yöntemlerini uyguluyoruz" diye konuştu.

Zayıflama Ürünlerine Kanmayın

Zayıflama ürünlerini de eleştiren Doç. Dr. Aziz Sümer, şunları söyledi:

"Medyada çıkan 'yüzde yüz şekere çözüm buldum, bana gelin' diyen hiç kimseye inanmayın hepsi yalandır. Obezite o kadar büyük bir problem ki dünyada 300 milyar doların üzerinde zayıflama ürünü satılıyor ancak insanlar şişmanlamaya devam ediyor.

Ya ürünlerde ya bunları sunanlarda ya da bizde bir problem var. Diyet kitapları sadece onu yazan diyetisyene yarar. O kitabı yazanlar zengin olur, siz şişmanlamaya devam edersiniz."

yukarı çık
0
Paylaşım