Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Ankara Katliamı 4.Ayında Antalya’da Protesto Edildi

  • Yazan 

Ankara’da 10 Ekim de meydana gelen canlı bomba saldırısı sonucu hayatını kaybedenler katliamın 4. ayında Attalos Meydanı’nda anıldı. Ankara katliamında yaşamını yitirenler Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından anıldı. Attalos Meydanı önünde bir araya gelen grup katliamda yaşamını yitirenlerin isimlerinin ve fotoğraflarının yer aldığı “Katilleri Tanıyoruz! Unutturmayacağız” yazan pankart açarak sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük katliamının üzerinden 4 ay geçtiğini söyledi. “Acımızda, öfkemizde daha dün gibi taze” diyen Ayar şöyle konuştu:

“Öfkemiz cenazelerimiz ile birlikte gömülmüyor, acılarımız yaralılarımızın iyileşmesiyle azalmıyor, isyanımız zamanla sönüp gitmiyor. Çünkü emeğin, barışın ve demokrasinin düşmanları henüz hesap vermesi. Katillerini polisin kontrol noktalarını da geçerek Ankara’nın göbeğine kadar gelişlerine seyirci kalanlar henüz hesap vermedi.”

KORKMAZ TETİK’İN AİLESİ DE KATILDI

Emek ve Demokrasi örgütü olarak Emek, Barış ve Demokrasi düşmanlarının saldırılarına çokça maruz kaldıklarını ancak teslim olmadıklarını ifade eden Ayar, “ 100’ün üzerinde arkadaşımızı aramızdan alan katliamın ardından “Gün gelecek, devran dönecek” demekle yetinmiyoruz.

Bu hesabı her gün sormaya, iktidar uğruna arkadaşlarımızın katledildiğini her gün hatırlatmaya söz veriyoruz. Yüz arkadaşımızı yitirdiğimiz katliamın davası, ‘Yüzyılın Davası’ olacak ve bu davayı biz kazanacağız” diye konuştu. Anma eylemine Ankara katliamında hayatını kaybeden Korkmaz Tetik’in ailesi de katıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım