Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’da CHP’li Kadınlar Seçime Hazırlar

Antalya’da CHP’li Kadınlar Seçime Hazırlar

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Kadın Kolları her ay yaptıkları mutad ilçe başkanları toplantısına bu ay Kepez ilçede gerçekleştirdiler. Bir araya gelen ilçe kadın kolları başkanları seçime hazır olduklarını dile getirdiler.

CHP Antalya İl Kadın Kolları mutad ilçe kadın kolları başkanları toplantısını Kepez ilçe binasında gerçekleştirdiler. CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci başkanlığında toplanan ilçe kadın kolları

başkanları geçtiğimiz ay kendi bölgelerinde yaptıkları çalışmalar hakkında özet bilgiler verdiler. Her ay çalışma raporları hazırlayarak gelecek ay için çalışma programlarının oluşturulduğu ilçe kadın kolları başkanları toplantısında ortak söylem,

seçime her an hazır olduklarını, Antalya’da büyükşehir belediyesi ve birçok ilçede de belediye başkanlığını kazanacaklarını, ülke genelinde de AKP iktidarını göndereceklerini söylediler.

Toplantıda konuşan CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, bu toplantıları her ay farklı bir ilçede yapmalarının bir gelenek haline geldiğini belirterek, geçen dönem gidilemeyen ilçelere de bu yıl planlayarak gidileceğini söyledi.

Deveci, gerek mahalle temsilciliklerinin oluşturulması, gerek yeni dönem için okul aile birliklerine hazırlık ve sınıf annesi olanların ele alınarak, özellikle saha çalışmasına çıkıldığında CHP tarafından dile getirilen ve çok önemli olan ‘Aile Sigortası’ üzerinde özellikle durulacağını dile getirdi.

Hangi konu kimi ilgilendiriyor ise saha çalışmalarında o konulara değinilmesi gerektiğini ifade eden Deveci konuşmasında şunlara değindi; “Kurultay sonrası bir sonuç bildirgesi yayınlandı biliyorsunuz. Bu bildirgede şu altı madde belirtildi.

Bizden çekiniyorlar, bizden korkuyorlar, çünkü bütün baskılara direniyoruz. Onlara ve onların feriştahlarına meydan okuyoruz. Bu kurultayda binler bir aradayız. Birinci görevimiz bu ülkenin huzura ihtiyacı var. Huzuru her yerde savunacağız.

Bu ülkenin adalete ihtiyacı var. Adalet duygusunun eksikliğini her yerde yaşıyoruz. Bu ülkenin demokrasiye ihtiyacı var. Bu ülkenin darbe hukukundan ayrılmış, yeni bir Anayasaya ihtiyacı var.

Kimseyi ötekileştirmeden hukuku, adaleti, demokrasiyi ve yeni anayasa ihtiyacını her yerde dillendireceğiz. Ben değil biz olacağız. Mazlumun ve mağdurun yanında olacağız”

Kurultay sonrası yayınlanan bildirgenin maddelerini okuduktan sonra kapanan fabrikalara da değinen Deveci OHAL sürecinde “herkesin malına mülküne el koymaya başladılar Şeker Fabrikaları da bunların bir örneği.

Şeker Fabrikaları dokuma fabrikaları bu ülkenin Cumhuriyetle özdeşleşmiş kurumları. Hepimizin çok yakından yaşadığı burada bir dokuma fabrikası, yukarıda Pil fabrikası örneği vardı. FerroKrom örneği vardı.

Buralar sosyal merkezlerde aynı zamanda kuruluş şekli bölgenin insanlarına çağdaşlaştırmak yönelik, kültürel seviyesini artırmaya yönelik hazırlanmış projelerdi. Biliyorsunuz, hepiniz okumuşsunuzdur, Atatürk Gibi Düşünmek ve Atatürk modeli denilen kurumlardı buralar”

Deveci’nin konuşması sonrası ilçe kadın kolları başkanları raporlarını sunup gelecek için çalışma programlarını belirlediler.

yukarı çık
0
Paylaşım