Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’da Deniz Baykal CHP Batı İlçeleri Turunda!

Antalya’da Deniz Baykal CHP Batı İlçeleri Turunda!

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Antalya'nın Kaş ve Demre ilçelerini ziyaret etti. Baykal, Kaş'a bağlı Yeşilköy Mahallesi'nde vatandaşlara hitap etti. Deniz Baykal, Çanakkale'de katıldığı CHP'nin Adalet Kurultayı sonrası, Fethiye üzerinden önce Kaş İlçesi'ne geldi.

Kaş'ta, Yeşilköy Mahallesi'nde kalabalık bir vatandaş topluluğuna hitap eden Baykal, "Çanakkale'den Adalet Kurultayı'nda buraya geldim. CHP, Ankara'dan İstanbul'a yaptığı Adalet Yürüyüşü ile Türkiye'de adalet arayanları bir araya getirdi.

Bu yürüyüşün ardından Çanakkale'de gerçekleştirilen Adalet Kurultayı da Türkiye'de sorunlardan, adaletsiz uygulamalardan bunalanların, adalet arayanları bir araya getirdi. Bu iki hareket, 16 Nisan'dan sonra bu ülkedeki karmaşaya, yolsuzluğa dur diyen muhalefeti bir araya getirdi" dedi.

Baykal, ardından Kalkan'da yaşamını yitiren CHP'nin önder isimlerinden Kemal Akın'ın cenaze törenine katıldı. CHP İl Disiplin Kurulu Başkanı Ömer Ünal'ın da kayınbiraderi olan Akın'ın yakınlarına başsağlığı diledi.

Ardından Demre'ye geçen Baykal; burada CHP eski Antalya Milletvekili Hasan Ünal tarafından inşaatı üstlenilen Demre Meslek Yüksek Okulu'nda incelemeler yaptı.

Byakal, "Tükiye'nin ihtiyacı bu işte. Türkiye'ye eğitim gerek. Çağdaş egitimin yapılacağı okullar gerek. Bu okulları devletin yetmediği yerde yapacak, kardeşimiz, dostumuz Hasan Ünal gibi hayırseverler gerek. Hasan Ünal, kendisinin doğduğu topraklara bu güzel hizmeti yapıyor. Diğer eğitim dostlarına örnek oluyor" diye konuştu.

CHP eski Antalya Milletvekili Tuncay Ercenk ve Demre İlçe Başkanı Mustafa Caner ile partililerin eşlik ettiği Baykal, daha sonra hasta ve taziye ziyaretleri yaptı.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Kumluca İlçesinde ziyaretlerde bulundu.

Deniz Baykal'ı ilçeye gelişinde, CHP İlçe Başkanı Kemal Bilal Öner ve partililer karşıladı. Bir mobilya mağazasını ziyaret eden Baykal, sonrasında Adrasan'da mahalle kahvesinde toplanan vatandaşlarla sohbet etti.

Ülkemizde son günlerde çıkan KHK'lerin, eskilerin değiştirilmesi için çıkarıldığını belirten Baykal, hükümetin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bazı şirket ve firmalara kayyum atadığını belirterek, “Bu kayyumlar 80 bin TL maaşla çalıştı. Bu yolla çok sayıda şirket ve firma yok oldu" dedi.

Ya kendisinin ya da yakınlarının çocuklarının bir işe yerleştirilebilmesi için vatandaşın hükümetin yanlışlarına ses çıkaramadığını belirten Deniz Baykal, "16 Nisan'da hükümet yüzde 60 sonuç bekliyordu.

Ama sağduyulu vatandaşlarımızın verdiği sağlıklı kararlar yüzünden hayal kırıklığına uğramıştır. Devlet demek iradesini tek kişiye teslim etmek değildir. Her devletin bir anayasası vardır.

Devlette işler hukuka bağlı olarak yürürse o zaman adalet olur. İşler liyakat sahibi olana verilir. Dünyada anayasası olmayan tek devlet İngiltere'dir. Ama milletimizin köklü bir anayasa geçmişi vardır. Bu millet kanunlara, yasalara göre yönetilmeye alışmıştır.

Yargıçları, hâkimleri ben kendim tayin ederim dedi. Peki seni kim denetleyecek. Onu da ben tayin ederim dedi. Böyle anayasa, böyle hukuk olur mu?" dedi.

Adrasan'ın referandumda yüzde 64 'hayır' oyu ile hükümete en güzel cevabı verdiğini aktaran Baykal, "Şimdi onu bir telaş aldı. Daha seçime 2 yıl var. Ağzından 2019'u düşürmüyor. Artık milletle inatlaşılmayacağını gördü. Neymiş de metal yorgunluğu varmış.

Hepsi hikâye, telaş başladı. Her çıkışın bir inişi vardır. Artık çöküş başladı. Telaş ondandır. Bu insanlar, bu ülkenin Mursi'nin Mısırına, Esad'ın Suriyesine, Saddam'ın Irakına doğru gittiğini görüyor. Artık dur demenin zamanıdır. Sevgili vatandaşlarım sabredin, az kaldı.

Siz kararınızdan vazgeçmeyin. Bu ateşin kıvılcımı neden Adrasan'dan başlamasın. Bu ülkenin kurtuluş kıvılcımı nasıl Samsun'dan başlamışsa, Şimdi de Adrasan'dan, Antalya'dan başlayabilir" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım