Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya'da Hep Birlikte 1 Mayıs Kutlaması

Antalya'da Hep Birlikte 1 Mayıs Kutlaması

DİSK, Türk İş, KESK, Birleşik Kamu İş ve TMMOB arasında yapılan görüşmeler sonunda Antalya’da 1 Mayıs’ın birlikte kutlanmasına karar verildi. DİSK Bölge Temsilcisi Cemal Aybar, TÜRK İŞ Antalya İl Temsilcisi Hacı Mevlüt Ünal, Birleşik kamu İş İl Temsilcisi Fatin Iltar,

KESK Dönem Sözcüsü Kadir Öztürk, TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Vahap Tuncer’in gazetecilerle buluştuğu toplantıda konuşan TÜRK İŞ Antalya İl Temsilcisi Hacı Mevlüt Ünal, “1 Mayıs’ı bu yıl birlikte kutlayacağız.

İşçilerin sorunlarını, ufak hesaplar yapmadan, birlikte çok yüksek sesle yukarılara duyurmamız gerekiyor. Bu nedenle DİSK ve Türk İş olarak 1 Mayıs’ta önde arkada değil, yan yana omuz omuza yürüyeceğiz” dedi. “Bu birlikteliğin Antalya’dan başlayarak diğer illere de örnek olmasını diliyoruz” diyen Hacı Mevlüt Ünal, “Gündemimizde kamu sözleşmeleri var.

Bu konuda dayatmalar olacak. Kıdem tazminatımız üzerinde oynanmak istenen oyunlar var. İşkollarında ücret dengesizlikleri var. Vatanımız, emeğimiz, bayrağımız için birlikte yürüyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“Farklı düşünceler, farklı görüşler elbette olacaktır. Ama burada ortak hareket etme, hükümet kaynaklı problemlerin giderilmesi için ortak hareket edilmesi mecburiyeti var” diyen Hacı Mevlüt Ünal, “Bu birlikteliğin korunması için herkes kendi grubu içinde çalışma yapacak. Beklentinin çok ötesinde samimi bir birlikteliğin oluşacağına inanıyorum” diye konuştu.

5 Sendika Bir Araya Geldi

Hacı Mevlüt Ünal’ın konuşmasının ardından söz alan DİSK Bölge Temsilcisi Cemal Aybar, “Emek cephesi her geçen gün kan kaybediyor. İşçilerden yana kayıplarımız devam ediyor. 1 Mayıs için 5 konfederasyon bir araya geldik. 

Bu birlikteliğin gerçekleşmesine emek veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Emekten yana herkesi, emek dostlarını pazartesi günü saat 14:00’te Aydın Kanza Parkı’nda emekçilerin yanında görmek istiyoruz. Bundan sonra da umarım bu birliktelik devam eder. Halkımızı vakit geç olmadan omuz omuza mücadele etmeye davet ediyorum” dedi. 

Daha Çok Mücadele Etme Zamanı

KESK Dönem Sözcüsü Kadir Öztürk, bu yılki 1 Mayıs’ın önceki 1 Mayıs’lardan daha anlamlı, daha önemli olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi: “Bu gün ülkede yaşanan ve  herkes tarafından bilinen bir durum söz konusu. Bir rejim değişikliği yaşanıyor. Çıkan yasayla hukuk, demokrasi ayaklar altına alınıyor.

Bu 1 Mayıs o nedenle çok önemli. Demokrasiyi tekrar inşa etmek, ‘hayır’ cephesinin birlikte oluşturulabilmesi, ortaklaşa hareket edebilmesi için bu 1 Mayıs’ı birlikte yapmaya karar verdik. Çünkü bu 1 Mayıs emekçilerin daha çok sokağa çıkma, daha çok mücadele etme zamanına denk düşmektedir. Bu mücadele hattını bir direniş gibi düşünmemiz, daha çok yükseltmemiz gerekiyor.” 

Tüm Emekçileri Bekliyoruz

Öztürk’ün konuşmasının ardından söz alan Birleşik Kamu İş İl Temsilcisi Fatin Iltar,

“1 Mayıs’ta birlikte daha güçlü olacağız. Sınıf bilinci ile emeğimize, ulus bilinci ile vatanımıza, yurttaş bilinci ile cumhuriyetimize sahip çıkmak için 1 Mayıs’ta tüm emekçileri, tüm çalışanları, tüm esnaf sanatkarları, öğrencileri 1 Mayıs Pazartesi günü saat 14:00’te Aydın Kanza Parkı’na bekliyoruz” diye konuştu. 

Dayanışmamız Türkiye’ye Örnek Olacak

Toplantının son konuşmacısı TMMOB Antalya İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Vahap Tuncer, “Antalya’da bu birlikteliği gerçekleştiren, Türkiye’ye iyi bir örnek oluşturan işçi ve memur sendikaları konfederasyonlarına huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum” dedi. “Bu ülkenin mühendis ve mimarları geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da emek örgütleriyle aynı safta yer alarak daha yaşanabilir, alın terinin karşılığının alındığı, özgürlük ve demokrasinin her alanda hakim kılındığı bir Türkiye’nin yaratılması için bundan sonraki süreçte de bu dayanışmasını sürdürecektir.

İçinde bulunduğumuz dönem sadece işçi emeğinin, memur emeğinin üzerindeki sömürünün kat be kat artmasının ötesinde mühendis ve mimarların da çalışma alanlarının yok edildiği; meslek haklarının ellerinden alındığı; ülkenin doğal zenginliklerinin kamu yararı doğrultusunda kullanılması için verdikleri mücadelenin bastırılmak istendiği bir dönemdir.

Hep birlikte daha güçlü olmak, hep birlikte daha güzel bir Antalya yaratmak için alanlarda olacağız. Burada gerçekleştireceğimiz dayanışmanın tüm Türkiye’ye, Türkiye demokrasisine büyük katkı sunacağına inanıyorum” ifadelerine yer verdi. 

Genel Grev Kararımız Var

Toplantı sonunda kıdem tazminatlarıyla ilgili bir soruyu cevaplayan TÜRK İŞ İl Temsilcisi Hacı Mevlüt Ünal, “Kıdem tazminatı yasa tasarısıyla ilgili Tük İş’in iki genel kurulunda da aldığı genel grev kararı var. DİSK’in de bu konuda kararları var.

Ortak menfaatimizin olduğu yerde birliğe her şeyden önce işçiler bizi zorlar. Kazanılmış hakların elden alınması noktasında birlikte olmanın dışında bir hesap yapılamaz. İşçe emekçi hakları için çalışan bütün emek örgütleri olarak bir araya gelip, mücadele vereceğiz” diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım