Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’da Toplanan Kanser Hasta Hakları Platformu Destek Bekliyor

Antalya’da Toplanan Kanser Hasta Hakları Platformu Destek Bekliyor

Şubat 2019’da kurulan ve bugüne kadar İzmir, İstanbul gibi şehirlerde kanser hastaları ve yakınları ile sorunlarını konuşup çözüm yöntemleri arayışı içerisinde olan Kanser Hasta Hakları Platformu 4 Mayıs günü Antalya’da toplantısını gerçekleştirdi.

Başkanlığını Seda Kansu’nun yaptığı platform, Antalya’da komite oluşturulmasının hazırlıklarına başladı.

Kanser Hasta Hakları Platformu’nun temel amacı ülkedeki tüm kanser hastaları  birleşip sorunlarımızı meclise aktarabilmek, kanser hastalığı ile ilgili yapılan her şeyde söz sahibi olabilmek, toplumun kanserden korunması için çevresel alınabilecek önlemleri alabilmek,

SGK onayı alması gereken ilaçların sürecini hızlandırmak, hasta bireylerin çalışma ya da emeklilik haklarını iyileştirmek, konu hakkında görünürlük kazanmaktır.

Platforma tarafından Kaktüs Medya’ya gönderilen metin şunları içermekte:

“Kanser hastalarının change.org da başlattığı imza kampanyası ile sesini duyuran Kanser hasta hakları platformu tüm ülkede hastaları aynı amaç altında topluyor.

Kanser hasta hakları platformu olarak çalışmalarımıza 16 Şubat 2019 tarihinde başladı. İstanbul Ankara İzmir tanışma toplantıları yapıldı ve komiteler oluşturuldu. 4 Mayıs 2019 da Antalya tanışma toplantısı yapıldı ve komite oluşturulması için hazırlıklar başladı.

28 29 Eylülde Ankara’da milletvekilleri ve bazı bakanlıkların kanser hastaları ve yakınları ile görüşme yapması hedefleniyor.

Kampanyanın hedefi ülkedeki tüm kanser hastaları  birleşip sorunlarımızı meclise aktarabilmek, kanser hastalığı ile ilgili yapılan her şeyde söz sahibi olabilmek, toplumun kanserden korunması için çevresel alınabilecek önlemleri alabilmek,

SGK onayı alması gereken ilaçların sürecini hızlandırmak, hasta bireylerin çalışma ya da emeklilik haklarını iyileştirmek, konu hakkında görünürlük kazanmaktır. Her yıl 200.000 den fazla farklı yaşlarda birey kanser tanısı alıyor.

Ülke çapınca 2 milyonluk bir popülasyondan söz ediyoruz. Bu hasta ve hasta yakını kesimin  çok farklı bir  çok sorunu bulunmakta. 

Oluşum ilk facebook grubu kurulmasıyla başladı, sadece 4 günde 1000 kişinin üye olduğu grupta insanlar farklı birçok iş, sağlık vs sorunlarını paylaşmıştır. Daha sonra imza kampanyasını ve sosyal medya hesaplarımızı açtık.

İmza kampanyasında imza sayısı 70.000 civarında, Ankara’daki büyük buluşmaya kadar 100.000 imza hedefleniyor. İmzalar tamamlanınca meclise sunulacak.

Platformda 7 den 70 e kadın, erkek ya da çocuk ayrım yapmadan tüm kanser hastalarına ulaşmak hedefleniyor. Hastalar, hasta yakınları ve gönüllüler bir araya gelerek platformun görünürlüğü için çalışıyorlar.

Platformda gönüllü yer alabilecek her nitelikte insana ihtiyaç olduğunu belirten temsilciler, web sitesi, sosyal medyada görünürlük ve tanıtım çalışmaları anlamında yardıma ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Ayrıca sosyal medyada düzenlenen il toplantılarına desteğini sunabilecek herkesi davet ediyoruz.

Platformun herkesin desteğine ihtiyacı olduğunu, hiçbir şey yapamayanların bile imza kampanyasını imzalayıp, paylaşarak bu harekete destek olabileceklerini belirtti.

Antalya’daki oluşum ve toplantılar için platform gönüllüsü ile iletişime geçebilirsiniz.  Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Sosyal medya adreslerimiz

Platformun Facebook sayfası

https://www.facebook.com/groups/347427979181938/

Twitter adresi

https://twitter.com/KanserTurkiye?lang=en

İmza kampanya sayfası

https://www.change.org/p/kanser-hastalar%C4%B1-meclis-ara%C5%9Ft%C4%B1rma-komisyonu-istiyor-tbmmresmi-saglikbakanligi-tbmmgenelkurulu?fbclid=IwAR0gmm7tk_zOgA37ycfgBjGaIRmWJLBdg4Pkn1hkT9hSx0gSY8Yv8sDRGyA”

yukarı çık
0
Paylaşım