Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’daki O Patlamada Flaş Gelişme: Dizüstü Bilgisayarda Bomba!

Antalya’daki O Patlamada Flaş Gelişme: Dizüstü Bilgisayarda Bomba!

Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda geçen yıl ağustos ayında, 15 Temmuz 'demokrasi nöbeti' tutulurken, terör örgütünce bir banka konulan sırt çantasındaki dizüstü bilgisayara yerleştirilen el yapımı bombayı patlattığı ileri sürülen PKK'lı sanıklardan Yunus K. hakkında 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.

Tutuksuz 3 sanık için de PKK terör örgütü üyeliğinden 10'ar yıl hapis talep edildi.

Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda geçen yıl 3 Ağustos akşamı 'demokrasi nöbeti'nde darbe girişimi protesto edilirken meydana gelen patlamayla ilgili 2'si tutuklu, 4 sanığın yargılanmasına 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Davanın ikinci duruşmasında, bir arkadaşıyla Cumhuriyet Meydanı'na bıraktığı bomba patladıktan sonra Burdur'daki birliğine askerliğini yapmak için teslim olduğu iddia edilen tutuklu sanıklar Yunus K. ve İbrahim O. ile tutuksuz sanıklar Ferhat U. ve Davut E. hazır bulundu.

Dizüstü Bilgisayar Bomba

Duruşmada mütalaasını veren savcı, 'demokrasi nöbeti'nin düzenlendiği Cumhuriyet Meydanı'na 70 metre mesafede patlama meydana geldiği, 2 kişinin hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralandığı, 4 kişi ile Akdeniz Ormancılar Derneği'nin zarar gördüğünü, bombanın dizüstü bilgisayarın içine yerleştirildiğini kaydetti.

Metal çiviler ve kimyasallarla tahribat ve parça tesiri artırıldığı tespit edilen bombayı olay yerine bırakan Yunus K. ile halen yakalanamadığı için dosyası tefrik edilen Mehmet Süleyman U.'ın Antalya'ya iki gün arayla geldiği kaydedildi.

İki Gün Arayla Gelip Buluştular

Mehmet Süleyman U.'nun patlamadan iki gün önce Diyarbakır'dan Antalya'ya gelip bölgede keşif yaptığı belirtilen mütalaada, 3 Ağustos günü saat 14.48'te ise Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kimya Öğretmenliği bölümünden mezun Yunus K.'nın kente geldiği belirtildi.

Yunus K.'yı otobüs terminalinde Mehmet Süleyman U.'ın karşıladığı kaydedilen mütalaada, ardından ikilinin 3 Ağustos akşamı saat 20.48'te Varlık Mahallesi Yıldız Caddesi'ndeki duraktan bir halk otobüsüne binip Cumhuriyet Meydanı yakınlarında indikleri belirtildi.

Ardından Yunus K.'nın yanından sırt çantasıyla ayrılıp geri dönen U.'ın patlayıcıyı banka koyduktan sonra iki şüphelinin saat 21.00 sıralarında olay yerinden hızla ayrılarak halk otobüsüne binip kaçtıkları, saat 21.26 sıralarında ise bombanın patladığı bildirildi.

Ertesi Sabah Burdur'a Askere Gitti

Kaçan iki şüphelinin önce Kültür Mahallesi'ndeki bir kahveye, ardından İbrahim O.'ın kullandığı bir kiralık araçla Yeşilyurt Mahallesi'ndeki Davut E. ile Furkan O.'ın evine gittikleri kaydedildi. 4 Ağustos günü ise Yunus K.'nın bir otobüsle Burdur'daki 58'inci Piyade Alay Komutanlığı'na teslim olup askerlik yapmaya başladığı belirtildi.

Yunus K.'nın devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozma suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılması istenen mütalaada, sanığın ayrıca örgüt üyeliği suçundan ve olayda yaralanan iki kişiyi öldürmeye teşebbüs eylemlerinden iki kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum edilmesi istendi.

Sanığın ayrıca mala zarar verme eylemlerinden de cezalandırılması istenen mütalaada, diğer sanıkların ise terör örgütü üyeliğinden 10'ar yıla kadar hapsi istendi.

Yapılan müzakere sonucu tutuklu sanıklardan İbrahim O.'ın adli kontrolle tahliyesine karar veren mahkeme, esas hakkındaki mütalaaya karşı süre talep edilmesi üzerine duruşmayı erteledi.

yukarı çık
0
Paylaşım