Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya Devlet Opera ve Balesi Atatürk’ü Muhteşem konserle Andı

Antalya Devlet Opera ve Balesi Atatürk’ü Muhteşem konserle Andı

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ölümünün 78'inci yıldönümünde özel bir konserle andı. Haşim İşcan Kültür Merkezi sahnesindeki 'Ata'yı Anma Konseri'nde ANTDOB orkestrasını şef Tolga Taviş, koroyu şef Mahir Seyrek yönetti.

Opera sanatçılarının sahneye çıktığı konserde, Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı da fotoğraf ve videolarla anlatıldı. Evin Atik'in metnini derlediği konserde, Ebru Kaptan ve Emre Aytekin de anlatıcı olarak izleyici karşısına çıktı.

Piyanist Yücel Yalçın'ın piyanosu, ANTDOB Orkestrası'nın ve korosunun eşliğinde sopranolar; Semiha Derya Boran, Serap Demirhan Işık, Nurdan Küçükekmekçi, mezzo soprano; Seda Uzmen Güç, Ebru Kaptan, Tenor Göksay Yaran, Bariton; Melih Tepretmez de solist sanatçılar olarak dünyaca ünlü bestecilerin eserlerini seslendirdi.

Konser, orkestra ve koronun 'İstiklal Marşı'nı okunmasıyla başladı, Mozart'ın 'Requiem/Lacrymosa' adlı eseriyle devam etti. Solistler, orkestra ve koro Turgay Erdener'in 'Sen, Sen, Sen', Tolga Taviş'in senfonik frenkmanları 'Demokrasi Şehitleri', Muammer Sun'un 'Direniş Marşı', Adnan Saygun'un 'Yunus Emre Oratoryosu 'Sensin Kerim, Sensin Rahim', 'Ağlamaktır Benim İşim', Verdi'nin 'Nabucco/Esirler', Sahram Akdil'in 'Efem', Puccını'nın 'Tosca/ Cavaradossi aria-E Lucevan stelle', 'Tosca / Tosca aria - Vissi D'arte', Muammer Sun'un 'Seni Sevdim Diye Kınarlarsa Beni' adlı eserlerini opera dilinde seslendirdi.

Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak'ın da izlediği konser, 'İzmir Marşı'nın okunmasının ardından, 'Onuncu Yıl Marşı'nın da hep bir ağızdan seslendirilmesiyle sona erdi.

yukarı çık
0
Paylaşım