Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya Disk/Emekli-Sen ‘Kan Ve Gözyaşı İstemiyoruz’

Antalya Disk/Emekli-Sen ‘Kan Ve Gözyaşı İstemiyoruz’

Emekliler artık alanlarda olacak diyen Disk/Emekli-Sen Antalya Şube Başkanı D.Belkıs Özgen, son dönemde ülkemizdeki bombalama olayları ve çevre katliamı ile ilgili basın açıklaması yaptı. Özgen yaptığı konuşmada “Emekçiler, emekliler bu ülkeye ve insanlarına borcumuz var. Onların insanca yaşamasından sorumluyuz.

Emekliyi yok sayanlara, ekmeğine göz dikenlere çocuklarımızın geleceğini çalanlara, "Bıçak kemiğe dayandı" demeliyiz. Çaresiz değiliz. Demokrasi ve Özgürlük inanışımız yol göstericimizdir. Uyanın! Sizleri demokrasi mücadelemizi sürdürmeye çağırıyoruz” dedi.

Suruç'ta, Ankara Garı'nda, Sultan Ahmet'te, Ankara Merasim Sokak'ta, Cizre'de, Nusaybin’de, Diyarbakır'da öldürülenleri saygıyla ve rahmetle anıp, anaların gözyaşları dursun diyoruz diyerek konuşmasını sürdüren Özgen şunları söyledi;

“İstikrar istiyoruz, anaların gözyaşını durduracağız diye 7 Haziran seçim sonuçlarını kabul etmeyen Cumhurbaşkanı bu yoksul ülkeyi seçim ekonomisine boğdurarak 1 Kasımda istediğini elde etti. Ancak o tarihten itibaren her gün duyarlılığımızla alay edilircesine şehit cenazelerini karşıladık. Anaların-babaların yüreği yandı.

"Vatan sağolsun" derken; neden bizim çocuklarımız diye haykırdılar. Canlı bombalar, yoksulluk, yolsuzluk, doğa katliamları, komşularla savaşa sürüklenen Türkiye'de Atatürk'ün "Yurtta Barış, Dünyada Barış" ilkesini yok saymak yüreklerimizi dağladı. Huzursuzluk ve korku devleti olduk. Verdikleri sözü tutamayanlar, canlı bombaların TBMM ye kadar yaklaşmasından sorumlu olanlar köşklerinizde ve sarayınızda rahat mısınız?

Türkiye mutsuz insanlar ülkesi oldu. Parti rantçıları ile ötekileştirilen emekçilerin karşı karşıya getirildiğine tanık oluyoruz.

Milletin iliğini sömüren rantçıları, elektrikten, doğalgazdan, ekmekten, etten, temel gıda maddelerinden elde ettikleri vurgunlar yetmezmiş gibi, çocuklarımıza ve torunlarımıza yaşanası bir dünya bırakmak isteyen yurtseverlere, Soma'da, Kaz Dağları'nda, Carettepe'de torna ve tazyikli sularla saldırarak doğayı yok etmeye inatla devam ettiler.

Finike portakalını, sebzesini bitirecek taş ocaklarını açarak, Ekizce yaylasındaki asırlık ağaçları keserek Elmalı dağlarındaki hayvancılığı yok edenler vicdan denilen kavram sizin cüzdanınız mıdır? Emekçiler, emekliler bu ülkeye ve insanlarına borcumuz var.

Onların insanca yaşamasından sorumluyuz. Emekliyi yok sayanlara, ekmeğine göz dikenlere çocuklarımızın geleceğini çalanlara, "Bıçak kemiğe dayandı" demeliyiz. Çaresiz değiliz. Demokrasi ve Özgürlük inanışımız yol göstericimizdir. Uyanın! Sizleri demokrasi mücadelemizi sürdürmeye çağırıyoruz. Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz”

yukarı çık
0
Paylaşım