Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Balık İş Başında: Eğitim İş'in Genel Başkanı Oldu

Balık İş Başında: Eğitim İş'in Genel Başkanı Oldu

Türkiye genelinde 50 bini aşkın öğretmenin üye olduğu Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası'nın (Eğitim İş) 1'inci Olağanüstü Kongresi'nin ardında Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, sendikanın yeni genel başkanı seçildi.

Eğitim- İş Sendikası Genel Başkanı Veli Demir'in görevi bırakması nedeniyle 2 Ekim'de 1'inci Olağanüstü Genel Kurulu gerçekleştiren Eğitim- İş, yeni genel başkanını belirledi. Seçimde, 'Yol Arkadaşları' grubu ve 'Mücadeleci Sendika Mücadeleci Yönetim' listeleri yarıştı.

Oylama sonunda 7 kişilik yönetim kurulunun 5 üyeliğini 'Yol Arkadaşları', 2'sini ise 'Mücadeleci Sendika Mücadeleci Yönetim' grubu kazandı.

En çok oyu alan 'Yol Arkadaşları' grubunun öncülerinden Eğitim- İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, bugün yapılan yönetim kurulu toplantısında genel başkanı olarak seçildi.

Eğitim İş Genel Merkez Yönetim Kurulu tarafından yapılan görev dağılımında, Şükrü Balun genel sekreter, Orhan Yıldırım genel mali sekreter, Ahmet Güngör genel örgütlenme sekreteri seçildi. Yönetim kurulundan Maksut Balmuk genel özlük-hukuk ve TİS sekreteri, Şaban Özdemir genel eğitim sekreteri, Ebru Sungar ise genel basın yayın ve uluslar arası ilişkiler sekreteri oldu.

İBRAHİM DAŞ YENİDEN DENETLEME KURULU BAŞKANI

Bir dönem Eğitim- İş Antalya Şube Başkanlığı görevini de yürüten Atatürkçü Düşünce Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş ise geçen dönemde olduğu gibi yeniden Genel Merkez Denetleme Kurulu Başkanlığı görevine seçildi.

BALIK'TAN TEŞEKKÜR

Görev dağılımın ardından açıklama yapan Mehmet Balık, "Çıktığımız bu yolda bizi başarıya taşıyan bütün yol arkadaşlarıma, eğitim iş emekçilerine desteklerinden ve vermiş oldukları emeklerden dolayı teşekkür ederim. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada sendikamız, laik, demokratik Atatürk cumhuriyetini ve bütün eğitim emekçilerinin haklarını savunmaya devam edecektir" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım