Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

CHP Antalya’dan Menderes Türel Hakkında Suç Duyurusu

CHP Antalya’dan Menderes Türel Hakkında Suç Duyurusu

CHP'liler, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Mehmet Tevfik Türel hakkında suç duyurusunda bulundu. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen dilekçede AK Partili Türel, 'zimmet' ve 'görevi kötüye kullanma' ile suçlandı.

Antalya'da toplu ulaşımda kullanılan akıllı kart sistemi yeni yılla birlikte değişti. Eski 'Halkkart' yerine 'Antalya Kart' adı verilen yeni akıllı kart sistemi kullanılmaya başlandı.

Antalyalılar, eski kartlarında kalan bakiyelerinden feragat ettiklerini belirten tutanak imzaladıktan sonra yeni akıllı kartlarını alabildi. Eski kartlarında kalan bakiyelerinin yeni kartlarına aktarılması ya da nakit ödenmesi taleplerinin sonuçsuz kaldığını belirten CHP'liler ve sivil toplum kuruluşu örgütlerinin temsilcileri Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin paralarını ödemediğini belirterek yargıya başvurdu.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunda Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı AK Partili Menderes Mehmet Tevfik Türel 'zimmet' ve 'görevi kötüye kullanma' ile suçlandı.

CHP Antalya’dan Menderes Türel Hakkında Suç Duyurusu

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen dilekçede, “Eski kartımda kalan bakiyeyi tarafıma iade etmeyerek suç işleyen kamu görevlisi Menderes Mehmet Tevfik Türel (Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı) hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu 257. maddesinde belirtilen 'görevi kötüye kullanma', 247 maddesinde belirtilen 'zimmet' suçlarından dolayı haklarında suç duyurusunda bulunulması kaçınılmaz olmuştur.” ifadesi kullanılarak, şüpheli Menderes Mehmet Tevfik Türel hakkında dava açılması talep edildi.

Yapılan suç duyurusu hakkında Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, CHP İl Başkanı Semih Esen, DİSK, Tüm Bel Sen, Antalya Diş Hekimleri Odası, CHP İl ve İlçe Kadın Kolları Başkanları ve yöneticileri, partililer ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri Antalya Adalet Sarayı bahçesinde basın açıklaması yaptı.

Eski kartlarda kalan bakiye miktarının 1,5-2 milyon lira olduğunu tahmin ettiklerini belirten milletvekili Kara, “Bu parayı kim verecek?” diye sordu. Daha önce TBMM'de gündeme getirdikleri konuyu şimdi de yargıya taşıdıklarını ifade eden Kara, “Bu kartlardaki paraları niye gasp ediyorsunuz? Biz savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz.

Eğer bu cumhuriyetin, bu ülkenin savcısıysa halkın haklarını savunmak zorunda. İnsanların cebindeki paraları gasp edenlerden hesap sorulması gerekiyor.

Böyle bir zorbalık olmaz. Türel'i tekrar tekrar buradan uyarıyoruz: Halkın cebinden elinizi çekin! Bu zihniyetinizi değiştirin. Bu halkın belediye başkanı olmak için elinizi onların cebinden çekin.” diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım