Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

CHP’li Kadınlar ‘AKP’nin Enkazını Süpüreceğiz’

CHP’li Kadınlar ‘AKP’nin Enkazını Süpüreceğiz’

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle CHP, ADD ve Birleşik Kamu Emekçileri Sendikası tarafından düzenlenen 8 Mart yürüyüşü Aydın Kanza Parkı’ndan başlayıp Cumhuriyet Meydanına kadar sürdü. Yol boyunca süpürgeleri ile “AKP’nin enkazını süpüreceğiz” diyen CHP’li kadınlar büyük ilgi gördü.

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı yürüyüş sonunda Eğitim İş Sendikası Antalya Şubesi adına bir konuşma yapan Selda Yurtal, “Ülkemizde, kadına yönelik şiddet, kadın emeği sömürüsü, kadın bedeni sömürüsü, kadın yoksulluğu, kadın işsizliği, çocuk gelinler ve okula gönderilmeyen kız çocukları, tacizciyi, tecavüzcüyü, saldırganı koruyup kollayan hukuk sistemi, genel anlamda da AKP iktidarının kadını yok sayan gerici politikaları kadının özgürleşmesi önünde en büyük engeller olarak durmaktadır. Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri her geçen gün artarak yükselmektedir” dedi.

Kadın cinayetlerinin katliam boyutuna ulaştığını dile getiren Yurtal, , devletin çıkardığı onca yasaya rağmen kadınların can güvenliğini sağlamada yetersiz kaldığını belirtti.

“AKP hükümeti ise, cinsiyet ayrımcı politikalar, yasalar ve uygulamaları hayata geçirmekte, kadınların ekonomik özgürlüğünü hiçe sayarak, "en az 3 çocuk"" söylemiyle kadınları eve hapsetmekte ve erken yaşta evliliğe teşvik etmektedir. Kadınların fıtrat gereği erkeklerle eşit olamayacağı, börek yapamayan kadının ailesinin dağılmaya mahkûm olacağı yönündeki söylemler kadını yok sayan zihniyetin dışa vurumudur.

Erkek şiddetinin giderek artmasında, AKP iktidarının din ve ahlak adına sıkça kullandığı cinsiyetçi, sözde muhafazakâr söylemlerle kadını değersizleştirmesi, namus ve ahlak anlayışını salt kadına indirgemesi önemli etken olmuştur” diyen Yurtal “Biz, inanıyoruz ki kadın özgürleşmeden toplum özgürleşemez! Barış, demokrasi, eşitlik ve özgürlük gibi insani değerlerin yok sayıldığı bir dünyada kadınlara yer olmadığının farkındayız ve bu nedenle şiddetsiz ve sömürüşüz bir dünya için mücadeleyi sürdüreceğiz!” dedi.

Yurtal’dan sonra söz alan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, 14 yıllık AKP iktidarında kadın cinayetlerin büyük oranda arttığını, bu iktidarın kadını üçüncü sınıf insan ve evinden dışarı çıkmaması gereken bir insan olarak gördüğünü söyledi.

Kadınların bu iktidarın zulüm anlayışına artık tahammüllerinin kalmadığını belirten Deveci, CHP iktidarı kadına gerçek eşitliği ve özgürlüğü sağlayacağını belirtti.

Yürüyüşe ADD Antalya Şube Başkanı İbrahim Daş, Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul ile İlçe Kadın Kolları Başkanı Ömür Kahyaoğlu, Kepeç İlçe Kadın Kolları Başkanı Zekiye Karael, CHP eski milletvekili Tuncay Ercenk ile çok sayıda CHP’li katıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım