Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

AB Uyum Yasalarını AB’ye Uygun Getirin, Bir Gecede Çıkartalım

AB Uyum Yasalarını AB’ye Uygun Getirin, Bir Gecede Çıkartalım

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, TASAM’ın düzenlediği 5. Türkiye-AB Forumu’nda Geri Kabul Anlaşması Işığında Türkiye – AB İlişkilerinde Son Durum başlığını değerlendirdi.

Geri Kabul Anlaşması İnsan Haklarının İhlali

Forumda yaptığı konuşmada Geri Kabul Anlaşması’nın hem AB Hukuku hem de Uluslararası Hukuk ilkeleri ile AB müktesebatının en önemli ilkelerinden olan ‘İnsan Hakları’nı ihlal ettiğini ifade eden Kara, siyasi çıkarlar için insanların takası üzerine pazarlık yapılmasının doğru olmadığını belirtti.

Uluslararası Göç Örgütü’nün 2015 yılı raporunda 3760 kişinin Akdeniz ve Ege Denizinde boğularak hayatını kaybettiğini ve sadece geçtiğimiz hafta yine Akdeniz’de yüzlerce mültecinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Kara, insanlığın Aylan bebeğin cansız bedeninin sahile vurması ile uyanmasının gecikmiş bir uyanış olduğunu, daha önceden önlemler alınabilecekken seyredilmekle yetinildiğini söyledi.

Ötekileştirme Politikası Uygulanmamalı

Geri Kabul Anlaşması nedeniyle Türkiye’nin bir göç ülkesine dönüşeceğini Hükümet yetkililerine ve Brüksel ve Strazburg’da gerçekleştirdikleri temaslarda belirttiklerini ifade eden CHP’li vekil, Hükümetin Suriyelilere karşı uyguladığı politikaların toplumda sosyal çatışmalara neden olduğunu ve ötekileştirme politikalarına dönüşmemesi gerektiği konusunda uyardı.

Hükümetin mültecilere insanca ve sağlıklı bir yaşam kurma zorunluluğunu gerçekleştirirken kendi halkının temel hak ve özgürlüklerini gözetmesi gerektiğini vurguladı.

Vize Muafiyeti Konusunda Umutsuz Değiliz

Forumda yaptığı konuşmada vize serbestisine de değinen CHP’li Kara, Hükümetin AB Uyum yasası olarak getirdiği yasaların AB’nin değerlerinden uzak olduğunu belirterek, AB müktesebatını gözeten yasaları getirmeleri halinde Hükümete tam üyelik yolunda destek vereceklerini ve yasaların istendiği takdirde 1 gecede çıkarılabileceğini söyledi.

Vize muafiyeti konusunda aslında Türkiye’nin çok önceden aday ülke olarak bu hakka kavuşmuş olması gerekirken AB tarafından da bir çifte standardın uygulandığını görmezden gelemeyeceklerini ifade eden Kara, vize serbestisi konusunda umutsuz olmadıklarını, Dünyaya açık bir Türkiye’nin bilimi, sanatı, teknolojisi, ekonomisi ve kültürü ile güçleneceğine inandıklarını belirtti.

yukarı çık
0
Paylaşım