Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

CHP’li Kök: Manavgat’ın Hizmet için AKP’li mi Olması Gerekiyor?

CHP’li Kök: Manavgat’ın Hizmet için AKP’li mi Olması Gerekiyor?

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Antalya Milletvekili Devrim Kök, “Manavgat halkı siyasi tercihleri nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından cezalandırılıyor” dedi. Devrim Kök, Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT)

tarafından Manavgat ilçesinde yapılan içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu hatları ile yol, kaldırım ve peyzaj düzenlemelerinin bir türlü bitirilememesi nedeniyle Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması isteğiyle soru önergesi verdi.

Kök, “yapılan çalışmalar Manavgat halkını ve esnafını zor durumda bırakmaktadır. Özellikle turizm sezonunun açıldığı bu günlerde Manavgat’ın yaşanacak bir yer olmaktan çıkarılması, turizmi günah sektörü olarak gören AKP zihniyetinden ve Antalya Büyükşehir Belediyesinin Manavgat halkını siyasi tercihleri nedeniyle cezalandırmak istemesinden kaynaklanmaktadır” dedi.

Önergesinde, Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) tarafından Manavgat ilçesinde yapılan projelerin ihalesi hangi firmalara, hangi bedellerle verildiğini soran Kök, ihalelerde projelerin başlama ve bitirilme sürelerinin ve ana yüklenici firmanın kim olduğu konusunda şüpheler bulunduğunu, hatta işi ana yüklenici firmanın kendisi yapmak yerine alt taşeron firmalara verdiği, bu güne kadar devam eden projelerde kaç firmanın girip çıktığının belli olmadığını projenin tam bir rant kapısı haline geldiğini ifade etti.

ASAT’ın Manavgat’ta yaptığı projelerde AB fonundan alınan hibe krediler olup olmadığını da soran Kök,  AB’den bu proje için alınan hibe kredi miktarını ve ne projelerin AB kriterlerine göre yapılıp yapılmadığını sordu.

ASAT tarafından yapılan çalışmaların Antalya Caddesi, İbrahim Sözen Caddesi gibi özellikle banka ve işyerlerinin yoğun olduğu yerlerde özellikle bitirilmediğini ifade eden Kök, böylece kentin doğu ile batı bağlantılarını sağlayan bu caddelerin bağlantılarının kesildiğini, yaşanan bu olumsuz durumun bu bölgedeki esnaf ve vatandaşların yaşamlarını çekilmez hale getirdiğini söyledi.

Manavgat ilçesindeki bu çalışmaların bitiş tarihi konusunda ASAT yetkililerinin bile bilgisi olmadığını belirten Devrim Kök, “bölgenin turizm merkezi olması ve turizm sezonunun açılmasına rağmen bölgede bulunan kazılı alanlar öylece bekletilmekte. Görünen o ki, ASAT Manavgat halkının ve esnafının çile çekmesine devam etmek için diğer ana arterlerin kazılmasına devam edecek” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım