Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünya 5'ten büyüktür!

Erdoğan'dan AB'ye: Nihai Kararınızı Verin Erdoğan'dan AB'ye: Nihai Kararınızı Verin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Utanmadan, sıkılmadan kalkmış ne diyorlar, Türkiye'nin AB müzakereleri gözden geçirilmelidir diyorlar. Geç kaldınız ya, bir an önce gözden geçirin. Ama gözden geçirmekle kalmayın nihai kararınızı verin." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNR EXPO Fuar Merkezi'nde düzenlenen MÜSİAD EXPO ve 20. Uluslararası İş Forumu Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "Türkiye geçtiğimiz 14 yılda özellikle ekonomi alanında gerçekten tarihi bir başarı ortaya koydu." ifadelerini kullanarak, "Mesela 2003-2015 arasındaki ortalama büyüme hızımız yüzde 4,7 olarak gerçekleşti.

Geçtiğimiz 3 yılda onca badireye karşın büyüme rakamlarımız dünya ortalamasının çok üzerindeydi. İki seçim ve ciddi terör olayları yaşadığımız 2015'te yüzde 4 büyüme oranını yakaladık." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Siz iş adamlarına ve dostlarımıza mesajım şudur: Bu ülkenin, kendisine güvenen, inanan, yatırım yapan hiç kimseyi, hiçbir kurumu mahcup etmediğinden, etmeyeceğinden emin olun." dedi.

"Türkiye'nin gerçeklerini terör olayları ve çevresindeki krizler yansıtmıyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin gerçeklerini, ne terör olayları ne çevresindeki krizler yansıtıyor. Gerçek Türkiye'yi, yatırımlara, projelere bakarak görebilirsiniz.

Sadece bu yıldan birkaç örnek vermek istiyorum; biliyorsunuz, bu yıl Türkiye 15 Temmuz'daki darbe girişiminin yanı sıra çeşitli terör örgütlerinin pek çok eylemine maruz kaldı. PKK, PYD, YPG, DEAŞ, FETÖ, bütün bunların karşısında Türkiye, dünya çapında projeleri de ardı ardına hizmete açtı, yenilerinin de hazırlıklarına başladı." ifadelerini kullandı.

"Batı'nın Doğu'ya bakışını oryantalizm anlayışı belirliyor"

"Maalesef Batı'nın Doğu'ya bakışını hala oryantalizm anlayışı belirliyor." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Batılıların önemli bir bölümü için doğulu demek ilkel adetlerin, kapalı düşüncenin temsilcisi demektir. İnsanlığın en eski medeniyetlerine beşiklik yapmış doğunun değerler skalasında bu anlayışın hiçbir yeri yoktur.

Ne kadar ileri giderseniz gidin, batının gözünde ikinci olmaktan kurtulamazsınız. Biz bu acı gerçeği yarım asırdır devam ettirdiğimiz Avrupa Birliği sürecinde yaşadık, yaşıyoruz."

"Nihai kararınızı verin"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Utanmadan, sıkılmadan kalkmış ne diyorlar, Türkiye'nin Avrupa Birliği müzakereleri gözden geçirilmelidir diyorlar. Geç kaldınız ya, bir an önce gözden geçirin. Ama gözden geçirmekle kalmayın nihai kararınızı verin." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti:

"Bir taraftan PKK'yı terör örgütü ilan edeceksin, öbür taraftan terör örgütü PKK'nın yöneticilerine, mensuplarına Avrupa Parlamentosu'nun kapılarını, koridorlarını açacaksın. Bu ne menem bir iş? Böyle bir sakat anlayış olabilir mi? Buna evet demek mümkün mü? Bu ikiyüzlülüğün ta kendisidir. Dürüst olun dürüst, siyaseti dürüst yapın."

yukarı çık
0
Paylaşım