Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Disk/Emekli-Sen Antalya: Emeklilere Yapılan Sadistliktir

  • Yazan 
Disk/Emekli-Sen Antalya: Emeklilere Yapılan Sadistliktir

Emekliler yaşadıkları ulaşım kartı sıkıntısını dile getirmek için Çallı’daki kart dağıtım merkezi önünde basın açıklaması yaptılar. Disk/Emekli-Sen Antalya Şube Başkanı Belkıs Özgen basın açıklamasında yaşlılar ve emeklilere büyükşehir belediyesinin vefasız davrandığını söyledi.

Antalya ulaşımı için kart değişimi emeklileri de çileden çıkarttı. Yeni kart başvuruları sırasında uzun süre beklemeleri ve “bugün git yarın gel” türünden uygulamalara maruz kaldıklarını dile getiren Özgen, büyükşehir belediyesinin bu yaptığının sadistlik olduğunu dile getirdi.

Özgen konuşmasında şunlara değindi;

“Birkaç haftadır bu alanlarda toplanıp soğukta, yağmurda bekleyip kartlarımızı alamadan evlerimizin yolunu tutuyoruz. Hastalıklarımız çoğaldı. Ama yetkililer sağır sultan oldular, çözüm üretmediler.

Antalya ulaşımı birkaç aydır çileye dönüştü. Öncelikle kartlar değişecek diye otobüslerden kart okutma sistemini söktüler. Yolculardan tam ücret aldılar. Halk ile şoförler karşı karşıya getirildi. Kartımda param var diyen yolcuların otobüslerden -özellikle minibüslerden -indirildiğine tanık olduk.

Değiştirilmek istenen kartlar için başvuruyu yapıyorsunuz. Almaya çağırıldığınızda kartınızı alamıyorsunuz. Kart dağıtım bürolarında emekliler,65 yaş üstü yaşlılar 'bu gün git, yarın gel' oyunuyla perişan edildiler. Belediye yetkilileri o bürolara uğramazlar mı? Soğuk ve yağışlı havalarda tıkış- tıkış bir salonda ya da açık havada sabahın 07 'sinden 19'a kadar yaşlıları bekletmek ayıbını kim üstlenecek.

Belediye yetkilileri çözüm bulmaktan bu kadar mı acizler. Öncelikle para alacakları emeklilerin kartları daha sonraki aylarda da ücretsizlerin kartları dağıtılmalıydı. Yoksa yaşlılara, emeklilere çile çektirmekten mutlu olan sadistlerle mi karşı karşıyayız. Bu ayıbı temizlemek kimin sorumluluğunda ise acilen çözüm bulun.

Bu Ayıp Kiminse Temizlesin

Kartını alabilenler içindeki parayı alamıyor. Bir ibraname imzalatılarak vatandaşı mağdur ediyorlar. Bu bir vurgundur. Bizden önceki şirket o paraları vermiyor deniliyor. Biz emekliler ve yaşlılar kimin kiminle belediyecilik savaşı yaptığını bilmeyiz. Bu ayıp kiminse temizlesin.

Toplumlar layık oldukları biçimde yönetilirmiş. En çok oyu emeklilerden ve yaşlılardan alan bu belediye yetkilileri onlarla adeta dalga geçmektedir. Soğukta, ayakta, dar mekânlarda yığınlar halinde bekleterek vefa borcunu böyle ödemektedir. Elbet emekliler de bir gün yeni seçim günlerine ulaşacak ve bu günleri anımsayacaklardır.

DİSK/Emekli-Sen olarak emeklilere ve yaşlılara çektirilen bu cefaya dur demesi için yetkilileri acilen çözüm bulmaya çağırıyoruz.”

yukarı çık
0
Paylaşım