Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Kılıçdaroğlu’ndan Çok Sert Cumhuriyet Açıklaması

Kılıçdaroğlu’ndan Çok Sert Cumhuriyet Açıklaması

Kemal Kılıçdaroğlu CHP Grup toplantısında konuştu. Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyonu sert dille eleştiren Kılıçdaroğlu " Cumhuriyet gazetesini PKK ile Fetö ile ilişkilendirmek şeref yoksunu kişilerin yapacağı bir iştir.

Öyle bir şey olabilir mi?" diye konuştu. CHP lideri MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye de çağrı yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terörist başı Öcalan'ın da başkanlık sistemi istediğini söyledi ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye “Bunlar Türkiye'yi eyaletlere bölmek ve parçalamak istiyorlar” diye seslendi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın “Başkanlık gelmezse Türkiye bölünür” sözlerine sert tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Bölünmeden bahseden bir kişi başbakanlık koltuğunda oturamaz” dedi. Kılıçdaroğlu, partililerini de, CHP'ye yönelik provokasyonlar olabileceği ve silahlı unsurların çıkabileceği konusunda da uyardı.

CHP lideri, TBMM'deki grup toplantısında önce eski genel başkan Erdal İnönü'yü adı ve şöyle konuştu:

KIBRISTA 498 BİR YILDA 800 ŞEHİT

Hava kurşun gibi ağır. Dağlıca'da yine 3 askerimiz şehit. Kıbrıs harekatında 498 şehit verdik, son bir yılda 800'ü aştı. Kim İmralı'da masaya oturduysa şehitlerin sorumlusu odur. Şehirler cephaneliğe dönüştürüldü, tonlarca patlayıcı yerleştirildi, valilere dokunmayın talimat verildi.

Bu talimatı kim verdiyse şehitlerin sorumlusu odur. Bugün iktidar olanlardır. Bedelini şehitler ödüyor. Analar ağlamasın diye bağırdılar, PKK'ya en büyük yardım ve yataklığı yaptılar.

29 EKİM TEPKİSİ

Cumhuriyetin 93. Yılını kutladık. Birinci Meclis'ten Anıtkabir'e yürümek için program yapmıştık. Arabayla giderken bütün kavşakların Büyükşehir Belediyesi'ne ait hafriyat kamyonları ile kesildiğini gördüm.

Bundan daha büyük bir ayıbı Türkiye Cumhuriyeti yaşamamıştır. İnsanın onuruyla bu kadar oynanmaz. Cumhuriyet padişahın, sultanın, birilerinin, reisin kulu kölesi olmak değil, özgür birey olmaktır.

TEZCAN'A SALDIRI

CHP'ye, CHP'lilere karşı provokasyonlar bundan sonra daha fazla olacaktır. Şehit cenazesinde üzerime kurşun attılar, genel başkan yardımcımızın kurşunlanması, il başkanlarımızın sokak ortasında darp edilmeye çalışılması… Bizim üzerimize geliyorlar ama bu ülkeye tam demokrasiyi getirmek için bir bedel ödenecekse sözüm söz o bedeli önce ben ödeyeceğim.

Eline silah tutuşturulup birine ateş etmesi sağlananlar asla ve asla bir ülkünün adamı olamazlar, onlar kişiliksiz, kullanılmaya müsait insanlardır. Sağduyulu, dikkatli olmalıyız.

HUKUK YOK

Türkiye'de hukuk, demokrasi yok. Hapishanelerde kötü muamele ve işkence var. Özgür medya yok. Toplumun üzerinde gittikçe ağırlaşan bir baskı var. 15 Temmuz'u fırsat bilip karşı darbeyi yapanlara karşı dimdik ayakta duracağız. Türkiye'yi hukuk devleti olmaktan çıkarıp, istihbarat devleti haline getirdiler. Kendi Baas rejimlerini kurdular.

12 EYLÜL'DEN DAHA AĞIR

Meclis'i bombalayanları savunmadık, yargılayın. 240 şehidi öldürenleri yargılayın. Ama sen öğrenciden ne istiyorsun. Er ve erbaşlardan, astsubaydan ne istiyorsun? Kursiyer pilotlar suçsuzdur. Neden bu insanları sorgusuz sualsiz hapse atıyorsun. Gazeteciler ne yaptı. Uçağa binip bombaladı mı? Üniversite hocaları ne yaptı. 12 Eylül askeri darbesinden daha ağır koşulları yaşıyoruz.

BERABER HAREKET EDİYORLAR

Mehmet Dişli'yi Genelkurmay karargahında tutan kim? Kararları alan, Türkiye'yi darbe ortamına hazırlayan kim. Darbenin siyasi ayağı bunlardır. FETÖ hükümetle düşman gibi gösteriliyor. Beraber hareket ediyorlar. Bir yapı hükümetin içinde bir yapı dışında. Ama amaçları aynı.

CUMHURİYET BASKINI

Cumhuriyet gazetesi baskınında savcı haksızlık yapmış, IŞİD’i unutmuş. Cumhuriyet gazetesini FETÖ ve PKK ile ilişkilendirmek şeref yoksunu kişilerin yapacağı bir iştir. FETÖ’cüleri devlete Cumhuriyet mi yerleştirdi? Yüreğin yetiyorsa “Ne istediler de vermedik” diyen adama sor.

Zekeriya Öz’e zırhlı arabayı kim verdi? Çocuklarına bile hesap veremezsin sayın savcı. Yardımcısı’nı Pensilvanya’ya gönderen adama hesap soramıyorsan sen hukuk adamı değilsin, maşasın.

BAŞKANLIK FRAGMANI

Bunlar fragman. Başbakan, ‘başkanlık gelmezse Türkiye bölünür' diyor. 93 yıldır bu ülke dimdik ayakta, bütün darbelere karşı. Başbakan olarak Türkiye'yi bölünme noktasına getirdim diye itiraf ediyorsun. Bölünmeden bahseden bir kişi başbakanlık koltuğunda oturamaz, nokta.

yukarı çık
0
Paylaşım