Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Korkuteli Hastanesi TBMM Gündeminde

  • Yazan 
Korkuteli Hastanesi TBMM Gündeminde

BUDAK: “Hastanenin Donanım Eksikliği Ne Zaman Giderilecek?” “Hastaneye Projede Olmayan 3. Kapı Neden Açıldı?” CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Korkuteli’nde yeni yapılan hastane binasının eksiklerini ve hastane duvarının yıkılarak yeni kapı açılmasını TBMM gündemine taşıdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Budak, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, Antalya Korkuteli 100 yataklı Devlet Hastanesi’nde, hizmete açıldıktan sonra, hastanenin bahçe duvarı yıkılarak, hastaneye yeni bir giriş kapısı oluşturulduğunu kaydetti.

Hastane yetkililerinin “Hastalar duvardan atlayarak mı girecekti?”, “Tüm hastanelerin poliklinik girişinde bahçe giriş kapısı olur” şeklinde açıklamalar yaptıklarına dikkat çeken Budak, “Bu açıklamalar doğrultusunda; proje hazırlanırken ve inşaat sürerken hiçbir adım atılmamış olması çelişkili bir durumdur. Ayrıca yolun tam karşısında sağlıkla ilgili bir ticari işletmenin bulunması, tartışmaları büyümektedir” dedi.

Korkuteli 100 yataklı devlet hastanesinin hangi bedelle, ne zaman ihale edildiği, ihaleyi hangi firmanın hangi bedelle kazandığı konusunda bilgi isteyen Budak, projede kaç bahçe girişi olduğunu sordu. Budak, “Proje ile yapılan inşaat arasında bir uygunsuzluk tespit edilmiş midir? Projede yer alan ve inşa edilen acil kapısı ile ana giriş kapısı arası kaç metredir?” diye sordu.

ÜÇÜNCÜ KAPININ ECZANEYE ÇIKMASI TESADÜF MÜ?

Hastane hizmete açıldıktan sonra projede olmayan ve yeşil alan olarak düzenlenen bölümden yeni bahçe girişi yapılmasına neden ihtiyaç duyulduğu konusunu da gündeme taşıyan Budak, “Söz konusu giriş, projede var ise; neden inşaat aşamasında yapılmamıştır? ‘Sehven’ unutulduğu açıklanan kapı, inşaat süresince neden fark edilememiştir?

Projede, yaklaşık 50-60 metrelik mesafede 3 giriş öngörülmüş ve sonradan açılan kapı, sehven unutulmuş mudur? Yeni kapı oluşturulmadan önce hastalar duvardan atlayarak mı hastaneye ulaştılar? Yeni giriş kapısının, kapının tam karşısındaki sağlıkla ilgili bir işletmenin ticari kazancı gözetilerek açıldığı iddiaları için bir inceleme ya da soruşturma yapılacak mıdır?” dedi.

DOKTOR VE DONANIM EKSİĞİ

Yeni hastanenin doktor ve donanım eksiğini de soran Budak, “Hastane donanımının yetersizliği nedeniyle teşhis aşamasında sıkıntı yaşandığı ve çok sayıda hastanın Antalya’ya sevk edildiği doğru mudur” diye sordu.

yukarı çık
0
Paylaşım