Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Muratpaşa 30 Ağustos’u Kocatepe'de Çok Sayıda Kişi Ve Coşkuyla Kutladı!

Muratpaşa 30 Ağustos’u Kocatepe'de Çok Sayıda Kişi Ve Coşkuyla Kutladı!

Muratpaşa Belediyesi; 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Büyük Taarruzu başlatıp, sevk ve idare ettiği 1847 rakımlı Kocatepe'de, İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşı eşliğinde kutladı. Muratpaşa Belediyesi'nin organizasyonuyla Antalya'dan Afyonkarahisar'a giden çok sayıda vatandaş,

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yılını, Kocatepe'de kutladı. 13 otobüslük konvoyla 25 Ağustos Cuma saat 22.00'de Afyonkarahisar'a hareket eden 650 Muratpaşalı, 26 Ağustos Cumartesi 04.30 sıralarında Kocatepe eteklerine ulaştı.

1847 RAKIMLI KOCATEPE' YE TIRMANMA

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve kutlama programına katılan 650 vatandaş, üzerinde; 'Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa' yazan pankartı taşırken, İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşı söyleyerek, yaklaşık 1 kilometre tırmanarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ni yönettiği 1847 rakımlı Kocatepe'ye çıktı.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen vatandaşlar alkışlarla; şiddetli rüzgar ve soğuk havada Kocatepe'ye tırmanan Muratpaşalılara eşlik etti.

'BİZİM EN BÜYÜK ZAFERİMİZ'

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; 30 Ağustos Zafer Bayramı ile 26 Ağustos Malazgirt Zaferi'nin birbirinin alternatifi olarak sunulmasına tepki gösterdi.

Başkan Uysal, şöyle konuştu; “26 Ağustos'ta Malazgirt Zaferi'nin de kutlamaları yoğunlaştırıldı. Bu da doğaldır; Malazgirt Zaferi de bizimdir ve hiçbir zaman ikisi birbirinin alternatifi değildir. Büyük Taarruz sonunda kavuştuğumuz zafer; bizim en büyük Zafer Bayramı'mızdır.

Bunu birbirine alternatif olarak ortaya koymak isteyenler, hiç denemesinler. Ulusumuz böyle şeylere meydan vermez. İkisi de bizimdir ikisi de değerlidir" dedi.

'ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN'

"Muratpaşa olarak; 95 yıl önce burada yaşanan ruhu teneffüs etmek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının yaşadıklarını hissetmek üzere buradayız" diyen Başkan Ümit Uysal, "Bu sabahı, bugünü burada idrak edeceğiz.

Bütün komşularımıza, bütün insanlarımıza, bütün Muratpaşa'mıza bunu aktarmak için buradayız. Bütün ulus olarak; neler başarabildiğimizi ve neler başarabileceğimizi de en güzel anlatan bayram Zafer Bayramı'mız kutlu olsun" dedi.

TÜM ŞEHİTLİKLER ZİYARET EDİLDİ

30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayan Muratpaşalılar, sırasıyla; Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği, Yıldırım Kemal Şehitliği, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Meydan Muharebesi'ni sevk ve idare ettiği Zafertepe Anıtı, Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı, Dumlupınar Müzeler, Dumlupınar Şehitliği ve Çiğiltepe Albay Reşat Bey Şehitliğini ziyaret etti.

Muratpaşalılar, her şehitlikte, şehitlerin ruhlarına dualar okurken, üzerinde 'Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa' yazan pankartla da anı fotoğrafı çektirdi.

yukarı çık
0
Paylaşım