Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Muratpaşa Belediyesi’nden ‘Halk Plajlarını Halka Kapama’ Lobisine Yanıt

Muratpaşa Belediyesi’nden ‘Halk Plajlarını Halka Kapama’ Lobisine Yanıt

Falez kıyı bandında Muratpaşa Belediyesi tarafından yapılan plaj çalışmaları hakkında son günlerde iddia edilen konulara ilişkin Muratpaşa Belediyesi açıklama yaptı. Açıklamada Mavi Bayrak’lı falez halk plajlarına yönelik haberler nedeniyle aşağıdaki açıklamayı yapma zorunluğu doğmuştur. Denildi. 

Açıklama şöyle;

“KAMUOYUNUN DİKKATİNE

Muratpaşa Belediye Başkanı Sn. Ümit Uysal’ın 2 yıllık mücadelesi sonucunda Antalyalıları, Muratpaşalıları falezlerden Akdeniz’le buluşturulduğu ‘Mavi Bayrak’lı falez halk plajlarına yönelik haberler nedeniyle aşağıdaki açıklamayı yapma zorunluğu doğmuştur.

Antalyalıları, falezlerden Akdeniz’in mavilikleriyle buluşturan falez halk plajlarımız 29 Mart 2014’te gerçekleştirilen yerel seçim sürecinde Başkanımız Sn. Uysal’ın komşularına verdiği sözler arasında yer alıyordu.

Göreve gelir gelmez ele alınan bu çalışmayı hayata geçirebilmek için 2 yıl mücadele edildi. Antalya Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu’nu ikna edebilmek için büyük uğraş verildi. Bunun sonuncunda ilgili Komisyondan alınan izin ve onaylar doğrultusunda ‘Birinci Derece Doğal SİT Alanı’ statüsüne sahip falez kıyı bandında halk plajları yapıldı.

Falez kıyı oluşumuna en ufak bir zarar vermeyen çalışmalar sonrasında, komşularımız, o eski iptidai koşulları ortadan kaldırarak, Akdeniz’le buluştu.

Ondan sonra sıra Başkanımız Sn. Uysal’ın sürdürülebilir çevre yönetim planını hayata geçirmeye gelmişti. Sn. Uysal’ın ifade ettiği gibi ‘Kamudur’ diye en küçük bir geçiştirmeye izin vermeden, halk plajlarında Muratpaşa Belediyesi bizzat hizmet vermeye başladı.

Plajlar, daha ilk yılında müdavimlerini yarattı. Güneşin sıcak yüzünü gösterdiği Antalya sabahlarında daha önce Lara sahiline taşınan komşularımız artık falezlerden, üstelik hiçbir ücret ödemeden, Akdeniz’le buluşmanın keyfini yaşadı.

Antalya'mızın başka bölgelerinde plajlara ilişkin birçok konu belirsizliğini korurken, Muratpaşa’da yıllardır devam eden plaj özleminin dindirilmesi, aslında biraz da sevinerek görüyoruz ki, uzun yıllardır işgalci konumunda ruhsatsız plaj işletenleri, bazı çıkar çevrelerini rahatsız etmiş.

Bu çevreler, belli yayın organlarını da harekete geçirip ‘park ve plaj’ çalışmalarımıza hedef almaya başlamışlardır.

Belli yayın organlarında kendine yer bulan bu ses; plajları, sahilleri asıl sahibi olan halka kapatma lobisinin sesidir.

Bu falez kıyı bandında izinli ve doğal dokuyu koruyan ‘halk plajlarını halka kapama’ lobisinin faaliyete geçtiğinin kanıtıdır.

Altını çizerek ifade ediyoruz ki, Muratpaşa Belediyesi’nin falez halk plajlarının yapımı ve yenilenmesi sırasında hukuksuz bir eylemi söz konusu değildir.

Yapılan işin doğruluğunun kanıtı da bugün Başkanımız Sn. Uysal’ın teslim aldığı Mavi Bayraklardır.

Belediyemizce baştan sonra düzenlenerek Antalya’ya yeni bir yaşam alanı olarak kazandırılan Erdal İnönü Kent Parkı’nda olduğu gibi park ve halk plajlarını sayısının arttırılmasına yönelik çalışmaları, komşularımızdan aldığımız destekle tüm hızıyla devam edecektir.

Bu vesileyle, aynı zamanda falez halk plajına da sahip Erdal İnönü Kent Parkı’nın 8 Haziran Perşembe günü saat 19.00’da başlayacak, iftar programıyla devam edecek açılışına Başkanımız Ümit Uysal adına tüm komşularımı davet eder, hayırlı Ramazanlar dileriz”

yukarı çık
0
Paylaşım