Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Muratpaşa’da CHP ve MHP İttifakı

Muratpaşa’da CHP ve MHP İttifakı

Muratpaşa Belediye Meclisi'nde, 5 meclis üyesinden oluşan İsim Verme Komisyonu için yapılan yeni üye seçimlerinde 6 aday çıktı. MHP temayüllerin dışına çıkarak komisyona aday gösterdi, CHP 4 üyeyle komisyonda yer almada ısrar etti. Sonuçta Ak Parti adayını geri çekti.

Muratpaşa Belediye Meclisi'nin Nisan ayı meclis toplantısında görev sürelerinin dolması nedeniyle divan kâtip üyeliğinden meclis komisyonlarına yeni üyelerin seçimi yapıldı. Gizli oyla yapılan seçimlerde Muratpaşa Belediye Encümenine CHP'li üyeler Mustafa Durna, Hüseyin Sarı, Mimar Sinan Özkan seçildi.

Mecliste 5 kişiden oluşan ihtisas komisyonlarının yeni üyeleri de açık oyla seçildi. 19 komisyonla seçimlerin yapıldığı mecliste, sandalye çoğunluğunu elinde bulunduran CHP, Çevre ve Turizm, Sağlık, Engelsiz Yaşam, Hukuk komisyonlarına 3 meclis üyesinin ismini seçilmek üzere bildirdi.

Böylece 2 sandalyeye sahip MHP'nin de komisyonlarda temsilinin önünü açtı. Planlama ve İmar, Plan ve Bütçe gibi meclisin kritik göreve sahip komisyonları 4 CHP'li 1 Ak Partili meclis üyesinden oluşurken tek istisna İsim verme Komisyonu'nda oldu.

CHP grubu bu komisyon için 4 meclis üyesini önerdi, Ak Parti de 1 üyesinin adını bu komisyon için yapılacak seçimler için açıkladı. MHP Grup Sözcüsü Mustafa Taşbaş ise temayülden farklı olarak kendisini bu komisyon için yapılacak seçimlere aday olarak gösterdi.

CHP grubu Mimar Sinan Özkan, Hüseyin Erşin, Mustafa Durna, Ali Kuş'u önerirken Ak Parti grubu ise Osman Kepez'i aday olarak gösterdi. MHP'nin de önerisiyle 5 kişilik komisyon için aday sayısı 6'ya çıktı.

CHP sözcüsü Mutlugül Tarım, komisyonlara aday gösterilecek isimlerle ilgili grup kararı bulunduğunu belirterek herhangi bir adaylarını MHP'ye yer açmak adına çekmeyeceklerini söyledi. Ak Parti sözcüsü Cemal Öner ise meclis komisyonlarının bağımsız üyeyi de temsil edebilecek şekilde yapılandırılması gerektiğini söyledi.

CHP içinden birçok ismin birden çok komisyonda yer aldığına dikkat çeken Öner, CHP'nin adaylarından birinin bu durumda çekilebileceğini ima etti. Öner, partisinin komisyonlarda tek üyeyle temsil edildiğini belirterek, imkân olması durumunda bu alanını bağımsız ve MHP'li meclis üyeleri için açmaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

MHP adaylıkta, CHP oylama için 4 isim göstermekte ısrar edince Belediye Başkanı Ümit Uysal, 6 ay için tek tek oylama yapılacağını açıkladı. Buna itiraz eden Ak Parti sözcüsü Öner, mecliste komisyon üyelikleri için oybirliğini bozacak bir seçimi kabul edemeyeceklerini belirterek, “Olgunluğu biz gösterelim" dedi ve adayları Osman Kepez'i geri çekti.

yukarı çık
0
Paylaşım