Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

TÜROFED Başkanı Ayık: ‘Tekrar Başa Dönüyoruz’

TÜROFED Başkanı Ayık: ‘Tekrar Başa Dönüyoruz’

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık "2016 yılı için belirsizlikler devam ediyor. Şuan için rezervasyonların nasıl gideceği yönünde bir bilgimiz yok. Biz tam işler normale döndü diyoruz, arkasından hemen bir bomba patlıyor. Yarın ne olacağını bilemiyoruz" dedi.

Ankara Kızılay Meydanı'nda ve İstanbul İstiklal Caddesi'nde meydana gelen canlı bomba saldırılarını değerlendiren turizm sektörü temsilcileri, yaşananlardan dolayı kaygılarını ifade etti.

Son gelişmeler sonrası turizmin 2016 yılı için umut vermediğini aktaran turizm camiası, rezervasyonlarda yüzde 40lara varan kayıp olduğunu açıkladı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, "Daha önce Sultanahmet'te de patlama oldu.

Sultanahmet Meydanı'nda yaşanan olaydan sonra bir durum değişikliği olmadı. Rezervasyonlarda önceki yıllara göre yüzde 40 geriden gidiyoruz. 2016 yılı içerisinde bu yüzde 40'm azalarak gitmesi yönünde. Bundan sonraki gelişmelerin ne yönde olacağını kestiremiyoruz" dedi.

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık ise, "2016 yılı için belirsizlikler devam ediyor. Şuan için rezervasyonların nasıl gideceği yönünde bir bilgimiz yok.

Biz tam işler normale döndü diyoruz, arkasından hemen bir bomba patlıyor. Bütün sistem tekrar sıfırlanıp, başa dönüyoruz. Şuanda kurduğumuz sistem yeniden sıfırlandı. Yarın ne olacağını bilemiyoruz.

Önümüzdeki günlerde bu olaylar tekrar yaşanmasa, o zaman tekrardan bu işler normal dönebilir. İç turizmin canlanmasına yönelik bütün çalışmalarımız devam ediyor. Yabancının gelmediği yerin yüzde 60'mı yerli ile dolduracağız diye bir şey yok. İç pazarı büyütmek için her şey yapılıyor. EXPO 2016'nm da mutlaka bir katkısı olacaktır.

Hükümetimiz bir acil eylem planı açıkladı, arkasından gelecek yeni açıklamaları bekliyoruz. Paketin sorunları çözme konusunda zenginleştirilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım