Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Hakan Tütüncü ‘Konya Kültürünü Yaşatıyoruz’

Hakan Tütüncü ‘Konya Kültürünü Yaşatıyoruz’

Başkan Hakan Tütüncü, Anadolu coğrafyasının ve İslam dünyasının en önemli şehirlerinden olan Konya'nın kültürünün, Antalya'da yaşatılması için çok özel çalışmalar yaptıklarını söyledi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Konyalılar Derneği'nin, her ay geleneksel olarak düzenlediği "bamya çorbası" ikramına katıldı.

Başkan Tütüncü, dernek binasındaki çorba ikramı sonrasında yaptığı konuşmada dernek başkanlığına yeniden seçilen Hasan Hüseyin Cengiz'e ve yeni yönetim kuruluna görevlerinde başarılar diledi.

Yeni seçilen yönetimin her zaman yanında olduğuna işaret eden Tütüncü, "Her türlü desteğimiz onlarla birliktedir. Konya kültürünün Antalya'da yaşatılması, Konya kültürünün şehrimizi renklendiren, güzelleştiren bir kültür olarak ortaya çıkması için elimizden gelen her türlü desteği verdik, vermeye de devam edeceğiz." dedi.

"Şebi-Arus'un 6.'sını yapacağız"

Tütüncü, Kepez Belediyesi olarak Konya kültürünün Antalya'da yaşaması için çok özel ve nitelikli çalışmalar yaptıklarına vurgu yaparak, şunları söyledi: "17 Aralık'ta, Konyalılar Derneğimiz ile güzel, nitelikli bir Şeb-i Arus gecesi düzenliyoruz. Hz Mevlana ile hem kültürümüze vurgu yapıyoruz hem de güzel Konya'mızı derneğimizle birlikte tanıtıyoruz. Şeb-i Arus gecesini 5 yıldır yapıyoruz. Bu yılda 6.'sini gerçekleştireceğiz.

"Nasreddin Hoca'yı Kepez'de yaşatıyoruz "

Konya ile özdeşleşmiş olan sekiz köşeli Selçuklu yıldızını, birçok mimari eserimizde form olarak kullandık. Bunların en baskını Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'dir. O eserimizde sekiz köşeli Selçuklu yıldızını, Konya'nın armasını görürsünüz. Belediyemizin yaptığı mimari eserlerde Anadolu Selçuklu mimarisini ön plana çıkardık.

Konya ile özdeşleşen, tarih içinden gelen ve önemli değerimiz olan Nasreddin Hocamızı kendi kültürümüzde, Antalya Kepez'de yaşatalım istedik. 4 yıl boyunca eşeği ile birlikte bir Nasreddin Hoca figürü, her hafta bütün okulları gezdi. Nasreddin Hoca'yı, 4 yıl boyunca okullarda canlı olarak çocuklara tanıttık.

Kepez Belediyesi Tiyatrosu, Barışa Maya Nasreddin Hoca diye oyun sahnelendi. Her yıl 50 bin adet "Nasreddin Hoca Kepez'de" adlı boyama kitabını çocuklara dağıtıyoruz. Nasreddin Hoca ismi kalıcı olsun istedik ve inşa ettiğimiz kreşe ismini verdik."

Tütüncü, kardeş şehir oldukları Akşehir'e düzenleyecekleri kültür turunun ilkini, Antalya Konyalılar Derneği ile gerçekleştireceklerini kaydetti.

"Kompleksimiz ve kaprisimiz yok"

Başkan Hakan Tütüncü, "Konya, bu toprağın en önemli şehirlerden birisidir. Biz Anadolu coğrafyasının hatta İslam dünyasının en önemli şehirlerinden olan Konya kültürünü çok iyi tanıtmalıyız. Dernek olarak sizde Konyalılık bilincini pekiştirmelisiniz. Kardeşiniz her zaman yanınızdadır. Bizim öyle komplekslerimiz yoktur. Kaprislerimiz yoktur. Kayıtsız, şartsız derneğin yanındayız." diyerek konuşmasını tamamladı.

Antalya Konyalılar Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Ceylan da katılımından ve Konya kültürünün yaşatılmasına yönelik çalışmalarından dolayı Tütüncü'ye teşekkür etti.

Çorba ikramına Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek ile çok sayıda Antalya'da yaşayan Konyalılar katıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım