Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Kepez’de Nostaljik Araçlar Çok Sevildi

Kepez’de Nostaljik Araçlar Çok Sevildi

Antalyalılar, otomobillerle ilgili hatıralarına Dokuma Kent Parkı’ndaki nostaljik araç koleksiyonunda dokunuyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, halkın kullanımına açtığı Dokuma Fabrikası’ndaki nostaljik araç koleksiyonu, büyük ilgi görüyor.

Başkan Tütüncü’nün, şehrin hatıralarını yaşatmak amacıyla oluşturduğu koleksiyon, Dokuma Park’ta en çok ziyaret edilen mekânlardan biri oldu.

Dokuma Fabrikası idari binasının önünde sergilenen araçları, yüzlerce kişi ziyaret ediyor. Araçların sergilendiği alan adeta hatıra fotoğrafı çekilen bir platform haline geldi. Ziyaretçiler, Murat 124, Vosvos, Devrim gibi otomobillerle, İstanbul İstiklal Caddesi’nin sembolü Taksim tramvayının vagonu ile hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Araçlarla ilgili hatıralarına dokunuyorlar

Olgun yaştaki ziyaretçiler ise koleksiyonda bulunan ve yaşamlarının bir döneminde iz bırakan otomobillerdeki hatıralarına dokunuyor.

Antalyalılar, şehrin hafızasında iz bırakan ve anılarının olduğu araçları, yeniden kendileriyle buluşturmasından dolayı Başkan Hakan Tütüncü’ye teşekkür ettiler.

Bağışçının ismiyle sergileniyor

Başkan Tütüncü, nostaljik araç koleksiyonu ile şehrin ulaşımla ilgili anılarını yaşatmak istediklerini söyledi. Koleksiyonun, gezilecek, görülecek bir mekân olmasını da arzu ettiklerini belirten Tütüncü, “Dokuma Park’ta, araç koleksiyonumuz için bir alan ayırdık.

Vatandaşlarımız, burada nostaljik araçlarımızı ücretsiz olarak ziyaret edebilirler. Bugüne kadar koleksiyona gösterilen ilgiden memnunuz. Bağışla gelen otomobilleri de bağışçının ismiyle burada sergileyeceğiz.” açıklamasını yaptı.

Koleksiyondaki araçlar:

Murat 124 (1976), Anadol (1975), FIAT 131 (1977), Vosvos (1964) Mercedes Otobüs 352 (1979), Çiçek Abbas filmindeki minibüs, prototipi yapılan ilk yerli otomobil Devrim ve bir benzeri yapılan Taksim Tünel Tramvayı’nın bir vagonu…

yukarı çık
0
Paylaşım