Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Kepez'de O Mahallelerde Kentsel Dönüşüm Başlıyor

Kepez'de O Mahallelerde Kentsel Dönüşüm Başlıyor

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçede yapılması planlanan 4. kentsel dönüşüm projesini, Barış, Kazım Karabekir ve Yavuz Selim mahallesi sakinlerine tanıttı. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısına, Barış, Kazım Karabekir ve Yavuz Selim mahallelerinde yapılacak imar değişikliği kapsamına giren vatandaşlar davet edildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Sağdur ile Kentsel Tasarım Müdürü Barış Soykam'ın merak edilenleri açıkladığı toplantıda, ilgili bürokratların yanı sıra Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf İşeri, MHP İlçe Başkanı Mehmet Seyyar, belediye meclis üyeleri Bahattin Bayraktar, Murat Menzilcioğlu, Elif Derya Canbulut ve Adem Çelik katıldı. Proje taslağının yansıtıldığı toplantıda, vatandaşların soruları yanıt buldu.

Üç Muhtarın Talebi Üzerine Yapıldı

Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bu girişimin, yaklaşık 1,5 ay önce 3 muhtarın kentsel dönüşümü talep etmesi üzerine gerçekleştiğini kaydetti.

Mahalle muhtarlarının Yeni Emek Mahallesi'ndeki kentsel dönüşümü örnek alarak hazırlattıkları projenin, belediye uzmanlarınca da yapılabileceğinin görüşünü aldıklarını belirten Tütüncü, planlamada ne TOKİ formülü ne de belediye aracılığı müteahhitlik hizmeti olduğunu söyledi.

Barış, Kazım Karabekir ve Yavuz Selim mahallelerinde 2014 yılında 2B sorununu çözdüklerini ifade eden Başkan Tütüncü, bugüne kadar ilçede 2B ile ilgili 15 bin tapuyu hak sahiplerine verdiklerini anlattı.

2B ve tapulama çözüldükten sonra artık gecekonduların yerini modern binaların alması gerektiğini ifade eden Tütüncü, Çankaya, Esenler, Erenköy ve Kütükçü gibi mahalleler de mevcut planlama yapılaşmalarının önünü açtıklarını dile getirdi.

Mahallelerde Toplantılar Yapıldı

Üç mahalle muhtarının belediyeye gelerek daha nitelikli imar formülü talep etmeleri üzerine harekete geçtiklerini tekrarlayan Hakan Tütüncü, "Mahallelerde her birine yaklaşık 20-25 katılımlı 15 toplantı yapılarak, proje hakkında anlatımlar yapıldı.

Meclis üyesi arkadaşlarımızın da bunun son derece güzel bir çalışma olabileceğini kararlaştırdık. Yeni Emek Mahallesi'nde yaptığımız gibi referandumdan bu planı hayata geçirelim kararı çıkarsa, ilçe ve büyükşehir meclisinden planı geçirerek sizin arsalarınızı daha değerli hale getiririz. Bizim herhangi bir imar planını dayatma gibi bir niyetimiz yok" dedi.

İmar Planında Notlar Olacak

Bu planlamalara ilk kez binaların nasıl olacağına ilişkin notlar da ekleyeceklerini anlatan Tütüncü, binalara belli şekil şartları getireceklerini duyurdu. Binaların dış renginin ne olacağı, hangi tür kiremit kullanılacağı, zemin katların taş kaplamasının nasıl olacağına dair imar planında notlar olacağını açıklayan Başkan Hakan Tütüncü, “Kaleiçi evlerini andıran güzel bir yapılaşma olsun istiyoruz.

Güzel konakların serpiştirildiği güzel bir Masa Dağı olsun istiyoruz. Bu bölgedeki 130 irili ufaklı adayı 17'ye düşürdük. Büyük bir azimle Kepez'i dönüştürmek, güzelleştirmek için çalışıyoruz" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım