Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Kepez’de Su Yerine Çorba Akan Çeşme

Kepez’de Su Yerine Çorba Akan Çeşme

Kepez Belediyesi, "ikram çeşmesi" hizmetiyle Antalya'da sosyal belediyecilikte bir ilki daha gerçekleştirdi. Musluklarından sıcak çorba akan ikram çeşmesi, hizmete girdi. Kepez Belediyesi, Osmanlı'daki "sebil geleneğini" yaşatmak amacıyla, ikram çeşmesi projesini başlattı.

Çeşmeden, Kepez'in farklı noktalardaki camilerinden vatandaşlara cuma ve pazar günleri ücretsiz çorba ikram edilecek. Ramazan ayında ise teravih namazından sonra vatandaşlar, ikram çeşmesinden Osmanlı şerbeti içecekler.  

Musluklarından sıcak çorba akıyor

Osmanlı çeşmesini andıran ikram çeşmesi, geçtiğimiz hafta Dokuma Park'ta Kepezlilerin hizmetine sunulmuştu. Musluklarından sıcak çorba akan çeşme, Yeşiltepe Mahallesi'ndeki Süleymaniye Camii'nin bahçesinde de Kepezlilere hizmet verdi.

Sabah namazından çıkan cemaat ve sabah erken saatte işe giden vatandaşlar, ikram çeşmesinin musluklarından akan güne özel çorbayı bardaklarına doldurarak içtiler. Hizmetten memnun kalan Kepezliler, Başkan Hakan Tütüncü'ye teşekkür ettiler.

Sabah namazından sonra çorba ikramı

Çeşmeden çorba alan Başkan Hakan Tütüncü de vatandaşlarla sohbet etti ve onların isteklerini dinledi.

Musluklarından sıcak çorba akan ikram çeşmesinin hizmete girdiğini belirten Başkan Tütüncü, "Sabah namazından sonra farklı camilerimizde vatandaşlarımıza çorba ikramımız devam edecek. Zaman zaman Dokuma Parkı’mızda da çorba çeşmemiz, vatandaşımızın hizmetinde olacak. " açıklamasını yaptı.

Çorba bahane gönül sohbet istiyor

İkram çeşmesi hizmetini, "nezaket yüklü bir çalışma" olarak tanımlayan Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Camilerimizin bahçelerine kurduğumuz ikram çeşmesiyle hemşehrilerimizle bir araya gelerek, onlarla sohbet etme imkânı buluyoruz. 

Bu çalışma aynı zamanda vatandaşlarımızla bizi bir araya getiriyor. Güzel bir söz var; gönül sohbet ister kahve bahane, diye.  Aslında çorba ikramı ile gönlümüz hemşehrilerimizle birlikte olmayı arzu ediyor."

Güzel bir belediyecilik projesi Antalya'da

İkram çeşmesi uygulamasını Antalya’da ilk olarak Kepez Belediyesi'nin başlattığına işaret eden Tütüncü, " İkram çeşmesi, Türkiye’nin farklı noktalarında uygulanan güzel bir belediyecilik projesiydi. İstedik ki bu proje Antalya’da da olsun. Süleymaniye Camii’nde, hemşehrilerimizle birlikte olduk.

Sabah namazı arkasından Kuran tilaveti, mevlidi şerif ve duanın ardından caminin bahçesinde vatandaşlarımıza çorba ikram ettik. Bu çalışmamızı ilk etapta cuma ve pazar günleri yapacağız. Hem kullanım alanlarını hem de vakitlerini yaygınlaştıracağız." ifadesini kullandı. 

Osmanlı çeşmesi mimarisinde

"İkram çeşmeleri" görüntüde bir Osmanlı çeşmesini andırıyor, işlevsel olarak teknolojinin yeniliklerini barındırıyor. Otomatik özel rezizdans sistemiyle sıcaklık sabit kalıyor. Otomatik özel karıştırıcısı ile ikramın dibi tutmuyor.

Otomatik ısı ölçeriyle her an sıcaklık denetleniyor! Kişi özel hazırlanmış bardaklarla ikramını alıyor. Bir seferde 400 kişi ikram alabiliyor.

yukarı çık
0
Paylaşım