Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Kepez'den Antalya’ya 3'üncü Taziye Evi

Kepez'den Antalya’ya 3'üncü Taziye Evi

Kepez Belediyesi, taziye evinin 3'üncüsünü Hüsnü Karakaş Mahallesi'ne kazandırdı. Kepez Belediyesi, ilçe halkını kalıcı bir eserle buluşturdu. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün Hüsnü Karakaş Mahallesi'ne sözünü verdiği ve yapımı tamamlanan taziye evi hizmete girdi.

Taziye evinin hizmete başlaması nedeniyle düzenlenen açılışta konuşan Başkan Tütüncü, “Bölgede taziye evi ihtiyacı vardı. Bu ihtiyacının giderilmesi istenmişti.

Biz de taziye evinin yapacağımızın sözünü vermiştik. Yer bulma biraz uzun sürdüğünden dolayı bir miktar geciktik ama bu sözümüzü yerine getirdik" diye konuştu.

Antalya'da, havaların sıcak gitmesi nedeniyle taziye evine çok da fazla ihtiyaç duyulmadığını anımsatan Başkan Tütüncü, konuşmasına şöyle devam etti:

“Antalya'da, taziyeler genelde evlerin önünde kabul ediliyor. Ama Anadolu'nun farklı coğrafyalarında taziye evi önemli bir gelenek. Anadolu'nun farklı şehirlerindeki taziye evlerinde taziyede bulunmuş bir kişi olarak bu geleneğin bölgemize kazandırılmasının doğru olacağını düşünüyorum.

Anadolu'nun farklı yerlerinden gelen kardeşlerimizin de kendi bölgelerindeki taziye evi kültürünü burada yaşatmalarında yarar görüyorum."

Antalya'da taziye evi uygulamasını başlatan ilk belediye olduklarına işaret eden Tütüncü, 3'üncüsünü Hüsnü Karakaş Mahalle'sinde açtıklarını, daha önce Güneş ve Çankaya mahallelerine inşa ettiklerini hatırlattı.

yukarı çık
0
Paylaşım