Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Anne Babalar Okullu Oldu

Anne Babalar Okullu Oldu

Muratpaşa Belediyesi ve Uğur Okulları’nca anne babaların çocuk yetiştirirken karşılaştıkları sorunlara çözüm önerileri sunmak amacıyla düzenlenen ‘İyi Anne Baba Okulu’na katılan anne babalar sertifikalarını aldı.

Sertifikalarını Aldılar

Anne-babaların, bedensel ve ruhsal açıdan sağlıklı, sorumluluk duygusu gelişmiş, duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebilecek özgüvene sahip çocuklar yetiştirmeleri için düzenlenen ‘İyi Anne Baba Okulu’ tamamlandı. ‘İyi Anne Baba Okulu’, Muratpaşa Belediyesi ve Uğur Okulları işbirliğinde; 4-5 Haziran 2016 tarihleri arasında Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleştirildi.

İki gün süren eğitimin ardından katılımcı anne babalara, Bahçeşehir Üniversitesi onaylı sertifikaları verildi.

Eğitimde Fırsat Eşitliği

İki gün süren okulu tamamlayan anne ve babalara sertifikalarını veren Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, “Sosyal belediyecilik anlayışımızı; toplumumuza ve özellikle Muratpaşamız’da yaşayan öğrencilerimize yansıtmaya çalışıyoruz.

Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Eğitimde fırsat eşitliğine katkıda bulunmak ve öğrencilerimizin eğitimine destek vermek, sosyal belediyecilik anlayışımızda önemli bir yer tutuyor” dedi.

Çocuk Yetiştirmenin Sırrı

Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Raziye Bilge Uzun, mutlu anne babaların, mutlu çocuklar yetiştirebileceğini söyledi.

Uzun; “Her çocuk bir bireydir ve çocuk, kişiliğini geliştirmeye bebeklikten başlar. Çocuk yetiştirmenin sırrı pedagoji, psikoloji ve biraz da otoritedir. Sevgi ve övgüyü de unutmamak gerekir” dedi.

Uzmanlardan Dersler

‘İyi Anne Baba Okulu’nda; Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Yavuz Samur; ‘Sosyal Medya ve Bağımlılık Etkisi’, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğretim Üyesi Doç.Dr. Raziye Bilge Uzun Özer; ‘Aile İçi İletişim’, ‘Ana Baba Tutumları’, ‘Başarıyı Artırmada Ailenin Rolü’, Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Can Ergün de; ‘Dengeli Beslenme ve Sağlıklı Yaşam’ konularında dersler verdi.

yukarı çık
0
Paylaşım