Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Muratpaşa Sinan Mahallesi Rengarenk

Muratpaşa Sinan Mahallesi Rengarenk

Muratpaşa’da Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın kültür – sanatın gücü ve renklerin yardımıyla başlattığı dönüşümde sıra Sinan Mahallesi Çarşısı’na geldi. Açık alışveriş merkezi özelliğine sahip bölgede yer alan park meydan olarak yeniden düzenlendi ve zemini farklı renklerle boyandı.

Trafoda Buğday Hasadı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın talimatıyla ilçe genelinde görüntü kirliğine karşı başlatılan mücadelede önce trafolar tuvale dönüştü. Çalışma kapsamında özellikle parklarda yer alan trafolar, mahallenin ruhuna, dokusuna uygun şekilde boyandı.

Tahılpazarı Mahallesi'nde yer alan trafoya buğday hasadı, geleneksel Osmanlı pazarının kurulduğu Meydankavağı Mahallesi'ndeki trafoya geleneksel Osmanlı sokak satıcıları çizildi.

Muratpaşa’nın sokak ressamları Mehmet Karasu, Sinan Demir ve boya ustası Hüseyin Özel, tuvallerini trafo duvarlarının ardından şimdi de zemine taşıdı.

Esnaf Memnun

Muratpaşa Belediyesi’nin meydan formunda yeniden düzenlendiği Sinan Mahallesi çarşısının ortasında bulunan eski park alanı farklı renklere boyandı. Kentin en eski alışveriş noktalarından biri olan Sinan Mahallesi çarşı esnafı, ilk olan çalışmadan son derece memnun olduğunu dile getirdi.

Muratpaşa Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla eski, hareketli günlerine geri döndüğünü belirten esnaflar, “Bu çalışmalar içinde çok büyük olmasa da bir meydan ihtiyacı vardı.

Hem bu meydanın yapılması hem de bu meydanın -renklerle bambaşka bir görünüme sahip olması farklı ve ilgi çekici oldu” diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım