Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

CHP Gn.Bşk.Yrd. Budak: Konyaaltı Sahil Projesi Esnafı Mağdur Ediyor!

CHP Gn.Bşk.Yrd. Budak: Konyaaltı Sahil Projesi Esnafı Mağdur Ediyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Konyaaltı Sahil Projesi çalışmaları hem esnafı hem de vatandaşları mağdur ediyor. Çalışmalar nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’nin dükkanların önünü paravanlarla tamamen kapatmasına tepki gösteren

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, “Dükkanların önüne sadece bir buçuk metre bırakmışlar, sonra da tamamen paravanla kapatmışlar. Esnafa dükkanı kapat git diyorlar. Halkla denizin arasına adeta Çin Seddi’ni koymuşlar” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya’da Konyaaltı esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Projenin tam bir plansızlık örneği ile ilerlediğini vurgulayan Budak şunları söyledi:

“Dükkanların önüne bir buçuk metre bırakıp tamamen paravanla kapatmışlar.  Öyle bir halde ki esnafa dükkanı kapat git diyor.  Ama burada çok ciddi kiralar ödeniyor. Esnaf mağdur. Sadece esnaf değil vatandaşlar da mağdur.

Çünkü buradaki dükkanlara ulaşabilmek için neredeyse iki kilometre yürüyorsun. Sahili görme şansın da yok çünkü tamamen paravanla kapatılmış. Halkla denizin arasına adeta Çin Seddini koymuşlar.

Esnafla konuştum, çekiniyorlar doğal olarak bir şey söylemeye. Acaba gelirler de bana ceza keserler mi korkusu var.  Bu insanlar ekmeklerini kazanmaya çalışıyor ama şu durum insanlık dışı bir şey. Hiç mi insafınız yok?

Büyükşehir Belediye Başkanı esnaf derneklerinden geliyor. Esnafın haklarıyla yıllarca ilgilenen birisi böyle bir şey yapabilir mi? İnanılır bir şey değil.

Büyükşehir Belediyesi’ne sesleniyorum, bir an önce şu paravanları kaldırıp insani bir duruma getirin buraları. Sonra da sahildeki çalışmalarınıza devam edersiniz. Şunu da belirtmeliyim ki Konyaaltı Projesi aslına uygun değilse CHP olarak gerekli tepkiyi halkımızla birlikte veririz.”

Bölgede dükkanı bulunan bir esnaf da projenin kendilerine belirtilen tarihte bitirilmek bir yana daha da uzayacağının görüldüğünü belirterek, “ Burada kiralar yüksek.  Şu anda yol yok, iz yok. Biz aramasak ne bilgilendiren var ne ilgilenen.

Gerçekten hiç iş yok, işlerimiz sıfır. Çünkü müşteri girişi yok. Bizim müşterimiz bir yol müşterisi, bir de deniz müşterisi. Yol olmayınca, deniz olmayınca müşteri de olmuyor” diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım