Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

CHP’li Budak’tan Yargıda Güven Kaybı Soruları

CHP’li Budak’tan Yargıda Güven Kaybı Soruları

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, ülkeyi yönetenlerin yargıyı hedef alan sözlerinin ve yargı kararlarının uygulanmamasının, yargıya güveni derinden yaraladığını belirterek, “Yargı kararlarına uyulmayacağına ilişkin ‘Hükümet ve devletin başı’ sıfatıyla yapılan açıklamaların, yargıya duyulan güveni sarstığı iddialarının araştırılması sağlanacak mıdır?” diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, geçen aylarda bir toplantıda “… toplumun yargıya olan güveni sarsılmışsa aslında çok büyük toplumsal risk alanı oluşmuş demektir” şeklinde bir açıklama yaptığını hatırlattı.

Bir yandan da “Hükümetin ve devletin başı sıfatıyla”, yargı kararlarına ilişkin olarak “Karara uymuyorum, saygıda duymuyorum” şeklinde açıklamalar yapıldığına dikkat çeken Budak, “Yargı kararlarına uyulmayacağına ilişkin yapılan açıklamalar ile yargı kararlarının uygulanmadığına ilişkin örneklerin artmasının, yargıya güveni derinden yaraladığını ve toplumsal riski büyüttüğü ileri sürülmektedir” dedi.

ÖRNEK HÜKÜMETİN BAŞI

Yargıya duyulan güvenin azalmasına yol açan etkenler konusunda hükümetin bir araştırma yapıp yapmadığı konusunda bilgi isteyen Budak, Başbakan Davutoğlu’na “Hangi sonuçlara ulaşılmıştır? Bu konuda bir araştırma yapılmamış ise yapılmasını sağlayacak mısınız?

“Hükümet ve devletin başı” sıfatıyla yargı kararlarına uyulmayacağına ilişkin yapılan açıklamaların, yargıya duyulan güveni sarstığı iddialarının araştırılması sağlanacak mıdır? Yargı kararlarının uygulanmaması için kanun çıkarılması, yargıya duyulan güveni nasıl etkilediği konusunda Hükümetiniz bir inceleme yapacak mıdır?” sorularını yöneltti. Budak, şöyle devam etti:

“Yargıya güvenin sarsılmaması için bugüne kadar hangi adımlar atılmıştır? Hangi sonuçlar alınmıştır? Güven erozyonunu durdurmak için, ‘Hükümetin ve devletin başı’ sıfatıyla yapılan açıklamalarda daha duyarlı olunması gerektiği tespitleri karşısında, topluma örnek olacak adımlar atılacak mıdır?”

yukarı çık
0
Paylaşım