Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

CHP’li Kara: Çiftçisini Ayağa Kaldıramayan Toplumlar Aç Kalmaya Mahkûmdur

  • Yazan 
CHP’li Kara: Çiftçisini Ayağa Kaldıramayan Toplumlar Aç Kalmaya Mahkûmdur

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, CHP PM Üyesi ve Bursa Milletvekili Ziraat Mühendisi Orhan Sarıbal ve Antalya Ziraat Mühendisleri Odası Vahap Tuncer ile birlikte Manavgat, Demre ve Kumluca’daki don ve hortumdan zarar gören bölgeleri ziyaret ettiler.

Manavgat Taşağıl Mahallesi’nde yaptıkları incelemede heyete Manavgat İlçe Başkanı Aliye Coşar ile Manavgat Örgütü de eşlik etti. Mahalledeki üreticiler ile de görüşen heyet don olayı nedeniyle zarara uğrayan narenciye üreticilerinin sorunlarının takipçisi olacaklarını dile getirdiler.

Ardından Demre’deki hortumda zarar gören seralarda incelemelerde bulunan heyete CHP Demre İlçe Başkanı Mustafa Caner ve Demre Örgütü de eşlik etti. Demre Ziraat Odası Başkanı Musa Sarıca’yı da ziyaret eden heyete, Başkan Sarıca hortumun zararının 11 milyon lira olduğunu belirterek Hükümetin acilen buradaki üreticilere destek olması gerektiğini söyledi. Kumluca’yı da ziyaret eden heyet Ziraat Mühendisleri ve bayiler ile de görüşerek durum hakkında bilgi aldı.

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, yaptığı açıklamada Rusya ile yaşanan krizin faturasını Antalyalı tarım üreticilerinin ödediğini her defasında dile getirdiklerini, yaşanan hortum ve don olaylarının da bölgedeki üreticiyi daha da zor bir duruma düşürdüğünü söyledi.

Hükümet yetkililerine daha önce TBMM Genel Kurulu’ndan yaptığı çağrıyı yineleyen Kara, bölgedeki üreticilerin zararının karşılanması gerektiğini ve üreticinin ürünlerinin elde kalmaması için yeni pazarlar yaratılması gerektiğini vurguladı. Kara ayrıca, hem Antalya ekonomisi hem de Türkiye ekonomisi için tarım ve çiftçinin kalkınmada önemli aktörler olduğunu belirtirken çiftçisini ayağa kaldıramayan toplumların aç kalmaya mahkûm olduğunu dile getirdi.

CHP PM Üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise, Demre’nin kısmi afet bölgesi ilan edilip, zararın tamamının karşılanması gerektiğini vurguladı. Sorunun çözümü için konunun TBMM’de takipçisi olacaklarını belirtirken, Hükümetin yeni pazarlar bulmasının aciliyetine de dikkat çekti.

Sarıbal ayrıca ‘’Pazar ihtiyacı giderilmezse domates üreticisi zor durumda kalacak. Asıl hortum o zaman oluşacak. Şu anda gördüğümüz kadarıyla özellikle domates yoğun biçimde yeni pazara gelmeye başlıyor.’’ diyerek Hükümeti bir adım atmaya zorlamak gerektiğini söyledi.

Antalya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Vahap Tuncer’de çiftçinin mağdur olmaması için gerekli olan düzenlemelerin yapılması konusunda destek olacaklarını, tarım sigortaları ve afete karşı alınması gereken önlemler ve düzenlemeler hakkında Ziraat Mühendisleri Odası olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi. Tuncer ayrıca, üreticilerin ve sektöre girdi sağlayan meslektaşlarının da her zaman yanlarında olduklarını ifade etti.

CHP’li vekiller bu incelemeler neticesinde bir rapor hazırlayacaklarını ve bu raporu ilgili kuruluşlar ve kamuoyu ile paylaşacaklarını da ekledi.

yukarı çık
0
Paylaşım