Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

CHP’li Mustafa Akaydın, Nabi Avcı’yı Yerden Yere Vurdu

  • Yazan 
CHP’li Mustafa Akaydın, Nabi Avcı’yı Yerden Yere Vurdu

1 Kasım seçimlerinden dolayı ertelenen 2016 bütçe görüşmeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda devam ediyor. Dün Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK ve ÖSYM bütçelerinin görüşmelerine Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı katıldı.

Bakanlığın yapmakta olduğu çalışmalara ve Güneydoğu bölgelerinde devam eden çatışmalar sonucu sekteye uğrayan eğitimin devamına ilişkin bilgi veren Bakan Avcı, Türkiye'nin Eğitim Bütçesini 76 milyar 354 milyonu Bakanlık, 23 milyar 590 milyon YÖK ve üniversiteler ve 445 milyon lira ÖSYM'ye ayrılmak üzere toplam 100 milyar 390 milyon olarak açıkladı.

Partilerin sunuşlarının ardından hükümete yönelik soru ve eleştirilerini yönelten muhalefet partilerinin farklı konulara yoğunlaşması dikkat çekti. HDP ve MHP Güneydoğu'daki eğitimin durumuna ilişkin sorunları gündeme getirirken CHP, 4+4+4 sisteminin sorunları ve imam hatip okullarına yönelik Bakana eleştiri yöneltti.

Akaydın'dan Nabi Avcıya: Sizden Çok İyi Noel Baba Olur...

"İmamlara Gerekirse Opera Bale Öğretin"

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, 4+4+4 eğitim sisteminde temel eğitimin yalnız imam hatiplere odaklanılarak tasarlandığını ve din adamı ihtiyacından fazla öğrenci yetiştirildiği konusunda eleştiride bulundu. Konuşmasının başında Bakan Avcı'yı Noel Baba'ya benzeten Akaydın, "din eğitimine karşı değiliz.

İmam hatip okullarındaki öğrencileri en iyi şekilde yetiştirin, dil, temel bilimler, spor, sanat ve müzik eğitimi verin. Gerekirse opera ve bale öğretin. Fakat ihtiyacımız kadar yetiştirin. Bunun fazlası kaynak ve işgücü israfıdır" şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de temel eğitimdeki seviyenin düşüklüğüne gündeme getiren Akaydın, öğrencilerin dil ve matematik yeteneklerinin çok düşük olduğuna yönelik eleştiride bulundu. Konuşmasının devamında ise Türkiye'deki üniversitelerde yaşanan aksaklıklar ve ülkede AR-GE yatırımlarına önem verilmediğinden yakındı.

yukarı çık
0
Paylaşım