Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Selahattin Demirtaş: Sonuç ne olursa olsun özgürlük, demokrasi, kardeşlik, barış kazansın

  • Yazan 
Selahattin Demirtaş: Sonuç ne olursa olsun özgürlük, demokrasi, kardeşlik, barış kazansın

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş oyunu Diyarbakır’da kullandı. Demirtaş oyunu kullanacağı okula eşi ve çocukları ile Kayapınar ilçesindeki Şehit Jandarma Üsteğmen Tevfik Pehlivan Ortaokulu’na geldi.

Oy kullanmadan önce basına açıklamada bulunan Demirtaş, "Herkes için hayırlı uğurlu olsun. Bugün ilk defa cumhurbaşkanı halk tarafından seçiliyor olacak. Birazdan biz de oyumuzu kullanacağız. Sonuçlar ne olursa olsun ülkemizde, özgürlük, demokrasi, kardeşlik, barış kazansın." dedi.

Eşinin oy kullanmasını bir süre bekleyen Demirtaş, daha sonra zarfı ve mührü alarak çocukları ile oy kullanma kabinine girdi. Oyunu basının yoğun ilgisi altında kullanan Demirtaş, "Allah hayırlı uğurlu etsin. Herkes için, bütün ezilenler için, bütün halklar için en hayırlısı olur temennisi ile oyumuzu atıyoruz. Allah utandırmasın." diyerek oyunu sandığa attı.

Basına bir değerlendirme yapan Demirtaş şunları söyledi: "Öncelikle ortaya ne sonuç çıkarsa çıksın, demokrasi mücadelesi bitmiş olmayacak. Biz de kazansak demokrasi ve özgürlük mücadelesi sonlanmış, noktalanmış olmayacak. Diğer adaylar da kazansa demokrasi arayışı, özgürlük mücadelesi devam edecek. Bugünkü bir başlangıç sadece. Bütün ezilen halklar adına, ötekileştirilenler adına, emeği ile alın teri ile çalışıp üretenler adına işçiler emekçiler adına yeni bir başlangıçtır. Elbette ki çıkacak olan oyların oranları da bu sıçramanın niceliğini belirleyecektir. Ama nitelik olarak büyük bir sıçrama yaşamıştıR Türkiye siyaseti. Bu seçimler bunun önemli bir aşaması oldu."

'Oyunuzu kime verdiniz?' sorusunu Demirtaş, "Oyumu halklardan ezilenlerden yana olana verdim. Ezilenden yana ise kabin içerisinde çok da düşünmeye gerek yok. Seçenek çok fazla değildi işin doğrusu." diye cevaplandırdı. Demirtaş, seçim sonuçlarıNI Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır İl Başkanlığında takip edeceğini dile getirdi. Demirtaş, oy kullanmaya gelip giderken vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

yukarı çık
0
Paylaşım