Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi: Çocuk Hak Ve İhlallerinin Takipçisi Olacağız

Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi: Çocuk Hak Ve İhlallerinin Takipçisi Olacağız

Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Barohan’da bir araya gelerek duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Baro Başkanı Av. Hüseyin Geçilmez’in yanında toplanarak kamuoyuna mesajlarını ilettiler.

“Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir.” Mustafa Kemal Atatürk

Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin kuruluşunun 104. yılında Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

104 yıl önce bugün 23 Nisan 1920’de hem saltanata hem de işgal güçlerine karşı başlatılan milli mücadele hareketiyle, ulusal egemenliğe dayalı tam bağımsız bir Türkiye'nin temelleri atılmış ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan’ı; dünya barışının simgesi ve

Cumhuriyetin bekçisi olarak gördüğü çocuklara armağan etmiştir.

Ülkemiz, çocukların ve çocuk haklarının korunması adına uluslararası sözleşmelere taraf olmuş ve çocuk haklarının etkin korunması ve temini noktasında ulusal düzeyde çok sayıda yasal düzenleme gerçekleştirmiştir.

Türkiye’nin 1990 yılında imzaladığı Birleşmiş Milletler (BM) Çocuk Haklarına Dair Sözleşme ile taraf devletler ayrım gözetmeme, çocuğun üstün yararı, yaşama, gelişme ve katılım haklarının güvenceye alınmasına dair temel değerler etrafında birleşmişlerdir. 

Çocuk haklarının korunmasını sağlamak, çocukların temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmak ve potansiyellerini en iyi şekilde gerçekleştirebilecekleri fırsatların önünü açmak başta devlet olmak üzere tüm insanların sorumluluğundadır.

Ancak, ne acıdır ki; Çocuklara bayram armağan eden ilk ve tek ülke olan Türkiye'de Çocuklara yönelik ihmal ve istismar haberleri gündemden düşmemekte, çocuğa yönelik şiddet, çocuk ticareti, çocuk işçiliği, çocukların eğitim ve sağlık haklarına dair ihlaller her geçen gün artarak devam etmekte,

geleceğin teminatı, barışın ve umudun simgesi olan milyonlarca çocuk çocukluklarını yaşayamamaktadır

Tüm dünyada milyonlarca çocuk şiddete maruz kalmakta, savaş ve şiddetin ortasında insanlık dışı şartlarda yaşamaya mahkum edilmekte, küçük yaşta evlenmek zorunda bırakılmakta, çocuk oldukları unutularak cezaevlerinde yaşamaya mahkum edilmektedir. 

Her geçen gün daha da kararan bu tablo mücadele azmimizi daha da yüksek tutmamızı ve Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda tek yürek halinde yürümemizi gerekli kılmaktadır.

Geleceğin teminatı olan çocuklarımızın savaştan, çatışmadan, şiddetten, ihmal ve istismardan uzak, sağlıklı, mutlu ve güvenli bir yaşama kavuşması hepimizin ortak arzusu olmalıdır.

Antalya Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak; İstikbalimizin ve istiklalimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çocuk hak ve ihlallerinin takipçisi olacağımızı bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz.”

yukarı çık
0
Paylaşım