Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya Eğitim İş Bu Yılki Başöğretmen Atatürk Ödülü’nü Sinan Meydan’a Verdi

Antalya Eğitim İş Bu Yılki Başöğretmen Atatürk Ödülü’nü Sinan Meydan’a Verdi

Eğitim-İş Sendikası Antalya Şubesi, 14. gerçekleştirdiği Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü'nü bu yıl tarihçi yazar Sinan Meydan'a verdi.

Eğitim-İş Sendikası Antalya Şubesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen Başöğretmen Atatürk Onur Ödülü öncesinde sendika binasında Sinan Meydan’da katıldığı kitap imza töreni gerçekleştirildi. Ardından aynı gün Atatürk Kültür Merkezi Perge Salonu'nda Başöğretmen Atatürk Onur Ödül töreni,

son bir yılda emekli olan üyelere plaketleri takdimi ve Grup Haziran tarafından sunulan olan müzik ziyafeti de yer aldı.

‘Tüm öğretmenlerimiz için alıyorum bu ödülü’

Her yıl Öğretmenler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlik programındaki sendika binasında kitap imza Töreni’nde konuşan tarihçi yazar Sinan Meydan, anlamlı ödül için Eğitim- İş Sendikası’na teşekkür ederek, “Kurtuluş Savaşının 100. yılı bu yıl. Cumhuriyetimizin 99. yılı.

Atatürk’ün kurduğu laik Cumhuriyet’i yeniden güçlü temelleri üzerinde ayağa kaldırabilmek toplumsal motivasyon anlamında çok değerli. Böyle önemli bir aşamada Türkiye’nin en önemli Sivil Toplum Örgütlerinden birisi olan Eğitim-İş Sendikasından böyle bir ödül almak benim için de onur ve motivasyon kaynağı oldu.

Atatürk’ün izinde bağımsız ve çağdaş Cumhuriyet için mücadele eden eğitim emekçilerinden bu ödülü aldığım için gururluyum. Bu ödülü tüm eğitimciler adına Atatürk’ün izinde bağımsız ve Cumhuriyet için mücadele eden eğitim emekçileri adına aldığımı ifade ediyorum.

Cumhuriyetimizin 100. yılı bizim için çok önemli bir dahaki 100. yılı bizler denk gelmeyeceğiz. Tarihi dönemle Eğitim- İş çok önemli bir misyon yüklenmiş durumda. Eğitim- İş’le yan yana olmak benim için bir görevdir sorumluluk bilincidir. Cumhuriyetimiz anti tezi ile sınanmıştır.

Ve o sınavdan yaralar alarak çıkmıştır. Ve 2. yüzyıla taşınmıştır taşınacaktır. Onu kurucu kökleriyle yeniden beslemek bizim elimizdedir. Bunu başarabiliriz” dedi.

‘Atatürk adı yeniden starlara dönmeli’

Öğretmenlik Meslek Kanunu hakkındaki basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sinan Meydan, “Öğretmenlerin arasında ayrım yapılmasına karşıyım. Bir tek başöğretmen vardır Mustafa Kemal Atatürk’tür.  Ve başöğretmenlik sıfatını sıradanlaştıracak kanunu Atatürk’ün manevi şahsına bir saygısızlık olarak görüyorum.

Ben açıkça ifade etmem gerekirse ve gerçekten de bütün öğretmenler bundan rahatsızdır. Türkiye'nin başöğretmeni bellidir. İkinci boyutu da öğretmenler arasında ayrım yapmak Öğretmenlik mesleğini ruhuna aykırıdır. Bunu öğretmenler odasında ayrım yapamayız.

En fazla öğretmeni stajyeri olur ve öğretmendir.” Yanıtını verdi. Başka bir gazetecinin, ‘Sarı Lacivert Kurtuluş kitabının yazarısınız geçtiğimiz günlerde1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Rıfat Perahya, Ülker Stadı'nın isminin Atatürk Stadyumu olarak değiştirilmesini önerdi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da Perahya'nın talebine destek verdi bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?’ sorusuna ise Sinan Meydan, “Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına yakışır bir karar olarak değerlendiriyorum. Kutluyorum Fenerbahçe’nin Başkanı Ali Koç'u tebrik ediyorum.

Son 20 yılda statlardan Atatürk adı bilinçli olarak silindi ve çıkarıldı. Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında Atatürk adına yeniden statlara dönmesi bağlamında büyük kulüplerinden birinin öncelik olması önemli bence sembolik bir anlamı var doğru bir karar” yanıtını verdi.

‘Laik, demokratik, çağdaş değerler’

Eğitim-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Sadık Acar ise, her yol geleneksel olarak gerçekleştirilen ödül törenini önemine dikkat çekerek, “ 2009 yılında ilkini düzenlediğimiz ve her yıl laik, demokratik, çağdaş değerlere sahip çıkan, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bir Cumhuriyet aydınına sunduğumuz

bu ödülümüzü sırasıyla Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Turgut Özakman, Müjdat Gezen, Yılmaz Özdil, Prof. Dr. Birgül Ayman Güler, Uğur Dündar, Tansel Çölaşan, Prof. Dr. Ümit Kocasakal, Onur Öymen, Dr. Niyazi Altunya, Mustafa Durna ve Sunay Akın almıştır.

Bu yıl da bu anlamlı ödülümüzü Cumhuriyet değerlerimiz ve ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşamı ve yaptığı devrimler konusunda en çok araştırma yapan ve eserler ortaya koyan kişilerden biri olan ve bu çalışmalarını milyonlarca kişiye kitapları ve diğer yayınları ile ulaştırmış bir tarihçi yazarımız

Sayın Prof. Dr. Sinan Meydan'a vermekten onur ve mutluluk duyuyoruz. Genellikle, Atatürk'e Başöğretmen ünvanı verilmesinin yıldönümü olan ve ülkemizde öğretmenler günü olarak kutladığımız 24 Kasım'da yaptığımız bu ödül törenimizi hem

Sayın Onur Konuğumuz Sinan Meydan'ın yoğun programı hem de o gün birçok okulda öğretmen arkadaşlarımızın kendi mesai arkadaşları ile olan programlarından dolayı bugün yapmayı uygun gördük. Bizi bu günümüzde yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza bir kez daha şahsım ve şubem adına

teşekkür ediyorum.24 Kasım Öğretmenler Günü artık toplumdaki itibarı zedelenmiş ve gelirleri bırakın fakirlik sınırını açlık sınırına getirilmiş biz eğitimciler için özel bir gün olma özelliğini yitirmek üzeredir” diye konuştu. Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi.

yukarı çık
0
Paylaşım