Menu
RSS

Antalya Valiliği Orman Yangınlarının Önlenmesi İle İlgili Genelge Yayınladı

Antalya Valiliği Orman Yangınlarının Önlenmesi İle İlgili Genelge Yayınladı

“Yaz aylarında havaların aşırı derecede ısınması göz önünde bulundurularak ormanlık bölgeler ile tarım arazilerinde, insan ve araç yoğunluğunun artması ile birlikte,

orman yangınlarının meydana gelebileceği değerlendirilerek, milli servetimiz olan ormanlarımızı yangına karşı korumak amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince, bu Genelge yayımlanmıştır.

Madde 1- 6381 sayılı Orman Kanunu'nun 76. ncı maddesinde;

a)Devlet ormanlarında Orman İdaresince belirlenen konak yerlerinden başka yerlerde gecelemek,

b)Ormanlarda izin verilen ve ocak yeri olarak belirlenen yerler dışında ateş yakmak veya izin verilen yerlerde yakılan ateşi söndürmeden mahalli terk etmek,

c)Ormanlara sönmemiş sigara veya yangına dolaylı olarak yol açabilecek madde atmak,

  1. d) Ormanlara dört kilometre mesafede veya bu Kanunun 31 inci ve 32 nci maddeleri kapsamına giren köyler hudutları içinde anız veya benzeri bitki örtüsü yakmak yasaktır.

Hükümleri yer almaktadır. Bu madde hükümlerinin, genel kolluk kuvvetleri ile orman muhafaza memurları başta olmak üzere; zabıta, özel güvenlik gibi görevlilerce düzenli şekilde yürütülecek devriyelerle kontrol edilecek ve gerekli uyarılar vatandaşlarımıza yapılacaktır.

Madde 2- İlimiz sınırları içerisindeki ormanlık alanların 4 km civarında yer alan ve yakınlığı nedeniyle orman yangınına neden olabilecek yerlerde havai fişek, dilek balonu vb. yanıcı madde kullanılması yasaktır.

Madde 3- Genelge ekinde yer alan listede belirtilen alanlar dışında, Antalya ili sınırlarında ormanlara girişler, 07.06.2024-31.10.2024 tarihleri arasında yasaktır.

Madde 4- Genelge ekinde yer alan listede belirtilen piknik ve mesire yerlerinde, 31.10.2024 tarihine kadar 21:00-08:30 saatleri arasında mangal/semaver/ateş yakılması yasaktır.

Madde 5- Genel kolluk kuvvetleri ile orman muhafaza memurları başta olmak üzere; zabıta, özel güvenlik gibi görevlilerce düzenli şekilde yürütülecek devriyelerle yukarıda belirtilen hususlar kontrol edilecek ve gerekli uyanlar vatandaşlarımıza yapılacaktır.

Madde 6- Yapılacak denetimlerde tespit edilen aykırılıklar karşısında ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda gerekli adli ve idari işlemler yapılacaktır.

Madde 7- Bu karar hükümleri 07/06/2024 - 31/10/2024 tarihleri arasında uygulanır.

Madde 8- Bu karar hükümleri Antalya Valiliği taralından yürütülür.

Vali Hulusi ŞAHİN

yukarı çık
0
Paylaşım