Menu
RSS

Barış Akademisyeni Prof. Dr. Erdal Gilgil Akdeniz Üniversitesi’ndeki Görevine

Barış Akademisyeni Prof. Dr. Erdal Gilgil Akdeniz Üniversitesi’ndeki Görevine

Bu Suça Ortak Olmayacağız adlı bildiriye imza verdiği için Akdeniz Üniversitesi’nde ki görevinden ihraç edilen Barış Akademisyeni Prof. Dr. Erdal Gilgil

mahkeme kararıyla üniversitede ki görevine geri döndü. Prof. Dr. Erdal Gilgil’in göreve başlaması nedeniyle Akdeniz Üniversitesi’nde tören yapıldı. Akdeniz Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği, Antalya Dayanışma Akademisi İHD Antalya Şubesi, SES Antalya Şube ve

Antalya Tabip Odası’nın çağrısıyla yapılan törene çok sayıda kişi katıldı. Törende konuşan Akdeniz Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği Üyesi Süleyman Ulutürk son arkadaşımız dönene kadar mücadelemiz sürecek” dedi.

Ardından söz alan SES Antalya Şubesi Eş Başkanı Şükran İçöz şunları ifade etti “

Barış akademisyenlerinin haklarını gasp edenler hukuku çiğnemekte olduklarının elbette farkındalar. Hukuk tanımazlıklarıyla, insan haklarını, çalışma özgürlüğünü ve seyahat hakkını engellemekle bir kazanç elde edeceklerini düşünen bedbahtlar tarihin kara sayfalarında yerlerini almıştır.

Unutmadık, unutturmayacağız.

Düşünce özgürlüğünü her zaman savunmaya devam edeceğiz ve Türkiye’nin bu karanlıktan çıkması için mücadelemizi sürdüreceğiz.

 Haklı hukuk mücadelesi sonunda görevine iade edilen Erdal Gilgil hocamıza aramıza tekrar hoş geldiniz diyor görevinin devamında başarılar diliyorum. Ve tüm KHK’lılar iade edilinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz!

Daha sonra söz alan Prof. Dr. Erdal Gilgil

“Daha öncede üç defa akademiden uzaklaştırılmış ve dönmüştüm bu dördüncü. Bunun diğerlerinden bir farkı var. Türkiye eskiden de bir hukuk devleti değildi ama kanun devletiydi. Bugün artık bir kanun devleti de değil. Peki ben nasıl döndüm? Demek ki halen hukukçular var” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım