Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Antalya EMEP: Ulaşıma Yapılan Zamlar Geri Alınsın Ve Ulaşım Ücretsiz Olsun

Antalya EMEP: Ulaşıma Yapılan Zamlar Geri Alınsın Ve Ulaşım Ücretsiz Olsun

Emek Partisi Antalya İl Başkanı Hasan Alkan, Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşıma yapılan zamma tepki göstererek “Akaryakıta gelen zamlardan sonra

sefer sayılarının düşürülmesiyle oluşan sefer sayılarının azlığı, otobüslerin geç ve dolu gelmesi, duraklarda beklenilen sürenin artması vb. sorunlar vatandaşın evinden işe, işinden evine giderken ulaşımda yaşadığı sıkıntıları daha da artırmaktadır.  Bu yüzden;

Ulaşıma yapılan zamlar geri alınsın ve ulaşım ücretsiz olsun, Depremzedelere ücretsiz ulaşım hakkı sağlansın, Otobüs sefer sayıları artırılsın” dedi.

EMEP Antalya İl Başkanı Hasan Alkan yaptığı açıklamaya şuyle devam etti:

“Antalya’da 2022 yılı içerisinde Ocak ayında %25, Mart’ta %28, Haziran’da %20 zammın ardından 2023 yılı Mart ayındaki %20’lik zamla beraber son 1.5 yıllık sürede toplu ulaşıma toplam %93 oranında zam yapıldı.

Antalya'da toplu taşıma ücretlerine 15 Mart'tan itibaren geçerli olmak üzere 8 TL olan tam ücret 9 TL 60 kuruşa, 7 TL olan emekli ve öğretmen taşıma ücreti 8 TL 40 kuruşa, aktarma ücreti 3 TL oldu. 4 TL olan öğrenci ücretlerine ise zam yapılmadı. Diğer taraftan kararla birlikte taksimetre tarifleri de zamlandı.

Yeni tarifeye göre taksimetre açılış ücreti 10 TL, kilometre ücreti 14 TL, metre birim ücreti 1.40 TL, saat ücreti 54 TL, kısa mesafe ücreti 40 TL olarak belirlendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı UKOME Şube Müdürlüğü sekreteryasının organizesinde Ulaşım Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (UKOME) Genel Kurulu bugün toplandı. Birçok kurum ve kuruluştan temsilcinin yer aldığı toplantıda ulaşım esnafının zam talebi görüşüldü.

Ama vatandaşlara bu konuda ne bir soru soran ne bir anket nede insanların bu zammı karşılayabilecek ekonomik bir durumunun olup olmadığını soran yok.

Ekonomik krizin yarattığı hayat pahalılığının karşısında işçiler ve emekçiler hergeçen gün gelen zamlar altında eziliyor. Asgari ücret ile geçiminin sağlamaya çalışan emekçiler daha zamlı asgari ücreti alır almaz yerel ve merkezi yönetimler, nasıl yaptığımız asgari ücret zammını geri alırız derdine düştü.

Su ve ekmekte siyaset yaptırmayacağız diye övünen belediye hergün 300 bin insanın toplu taşımayı kullandığı bir şehirde neden ulaşımda siyaset yapıyor? Gelin su ve ekmek için dediğiniz siyaset yaptırmayacağız demenizin yanına ulaşımda da siyaset yaptırmayacağız deyin!

Daha öncede yapılan zamlarda da ifade etmiştik ulaşım su, sağlık, eğitim gibi en temel insani hizmetler kamusal haktır, kâr amacı güdülmeden sağlanmalı ve ücretsiz olmalıdır.

Antalya’da yaşanan konut sorunu, fahiş fiyatlara kiralanan evler,yaşanan deprem nedeniyle kentimize gelen depremzedeleri, işçi ve emekçileri zorlarken yeni bir zam ile giderleri biraz daha artıyor. Türkiye’deki bazı belediyeler şehirlerine gelen depremzedelerin ulaşım sorunlarını çözmek için

“misafir kart” vb. uygulamaları ortaya koyarken Antalya Büyükşehir Belediye’si bu konuda neden bir adım atmıyor? 150 binin üzerinde gelen depremzedelere yönelik “ücretsiz ulaşım hakkı” biran önce uygulamaya konulmalıdır.

Akaryakıta gelen zamlardan sonra sefer sayılarının düşürülmesiyle oluşan sefer sayılarının azlığı, otobüslerin geç ve dolu gelmesi, duraklarda beklenilen sürenin artması vb. sorunlar vatandaşın evinden işe, işinden evine giderken ulaşımda yaşadığı sıkıntıları daha da artırmaktadır.  Bu yüzden;

Ulaşıma yapılan zamlar geri alınsın ve ulaşım ücretsiz olsun, Depremzedelere ücretsiz ulaşım hakkı sağlansın, Otobüs sefer sayıları artırılsın

Emek Partisi Antalya İl Örgütü olarak; işsizliğe, sefalete, geleceksizliğe mahkum edilen işçi ve emekçileri yoksulluğa ve sömürüye karşı birleşmeye ve zamlara karşı mücadele etmeye çağırıyoruz” diye belirtti.

yukarı çık
0
Paylaşım