Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Prev Next

Antalya Tüm Emekliler Sendikası Kapatma Davasına Tepkilerini Haykırdı

Antalya Tüm Emekliler Sendikası Kapatma Davasına Tepkilerini Haykırdı

Tüm Emeklilerin Sendikası, Ankara Valiliği’nce açılan kapatma davasının 2’nci duruşması öncesi basın açıklaması ile tepkilerini ortaya koydu.

Tüm Emeklilerin Sendikası Antalya Şubesi’nin yaptığı açıklamada, “Kapatma davası siyasi bir tercih olup, demokrasiyle ve hukukla ilgisi yoktur. Emeklilerin sendikal örgütlenmesi engellenemez. Bugün emeklilerin çok büyük bir kısmı açlık sınırının altında, ölüm ile yaşam arasında hayata tutunmaya çalışıyor” mesajı verdi

14 ve 28 Mayıs seçimleri öncesinde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emeklilere yönelik en düşük ücretin 7 bin 500 TL’ye çıkarılması ve EYT’lilerin yıllardır mücadele ettiği yasanın çıkmasını seçim yatırımı olarak tanımlayan emekliler şimdi de sendika haklarından mahrum bırakılmak isteniyor.

Haberin Videosu:

En düşük emekli maaşının asgari ücretin altında olduğu Türkiye’de emekliler hala çalışmak zorunda kalırken artan hayat pahalılığa da ekonomik sorunları büyütüyor. Emeklilerin sendikal haklarına karşı açılan davada ‘İnsanca yaşamak için, mücadele birliğimiz engellenmek istiyor’

mesajı veren emekliler geçim derdinden yakındı.

Haberin Videosu:01

Tüm Emeklilerin Sendikası Antalya Şube Başkanı Bilge Torosoğlu, “Tek amacı emeklilerin insanca yaşaması olan sendikamıza, Ankara valiliğince açılan kapatma davasının 2. Duruşması 8 Haziran’da Ankara 4. İş mahkemesinde  görülecektir.

Demokratik toplumların olmazsa olmazı olan örgütlenme özgürlüğümüz gasp edilmek isteniyor. Emeklilerin sendika kurması; Biriktirdiğimiz emeğin geri dönüşünün bizlerin insana yakışır yaşam sürdürmesini sağlaması içindir. Oysa bugün emeklileri bırakalım insanca yaşamı,

çok büyük bir kısmı açlık sınırının altında, ölüm ile yaşam arasında hayata tutunmaya çalışıyor. Geriye kalanların tamamı yoksulluk sınırının yarısı kadar bile maaş alamıyor” diye konuştu.

‘Emeklilerin sendika çatısı altında örgütlenmesi zorunlu ihtiyaçtan kaynaklıdır’ diyerek sendika hakkının gasp edildiğini belirten Başkan Bilge Torosoğlu, “Özetle bedelini peşin ödediğimiz emeklilik hakkımızın, insanca yaşamımızın güvencesi olması gerekir.

Türkiye’nin imzacısı olduğu uluslararası sözleşmeler; herkesin sendika kurabileceğine hükmetmektedir. Yine anayasamızın 90. Maddesinde iç hukukun uluslararası sözleşmelerle çelişmesi durumunda, uluslararası sözleşmeler esas alınır denmektedir.

İç hukukta bir düzenleme yapılmamışsa, sorun bizim değil, sorun yasa koyucularındır. Haklar yasadan önce geleceği bütün hukuk çevrelerinin üzerinde     mutabık kaldığı bir gerçektir” dedi.

Başkan Torosoğlu, “İlgili iş mahkemesinin Tüm Emeklilerin sendikası’nı kapatması bize göre hukukla bağdaşmayacaktır. Zaten idarenin kapatma davası siyasi bir tercih olup, demokrasiyle ve hukukla ilgisi yoktur. Emeklilerin sendikal örgütlenmesi engellenemez.

İdare bu sevdadan vaz geçmelidir. Mahkemenin de uluslararası sözleşmelerde güvence altına alınmış sendika hakkımızı gözeteceğini umuyor, demokratik ve vicdani bir kararla sendikamızın kapatılması davasını red etmesini bekliyoruz” diyerek açıklamasını tamamladı.

yukarı çık
0
Paylaşım