Menu
RSS

Çanakkale’de Şehitliklerin Bulunduğu Gelibolu’da Yangın Çıktı

Çanakkale’de Şehitliklerin Bulunduğu Gelibolu’da Yangın Çıktı

Çanakkale'de şehitliklerin bulunduğu tarihi Gelibolu Yarımadası'nda orman yangını çıktı. Alevler hızla şehitliklere doğru ilerliyor. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Takviye istendi.

Çanakkale'de şehitliklerin bulunduğu tarihi Gelibolu Yarımadası'nda orman yangını çıktı. Kabatepe feribot iskelesi yakınındaki yangına müdahale sürüyor.

Olay Yerinden İlk Görüntüler

Hızla Büyüyor,İlk Açıklama Geldi

Tarihi yarımadanın Kabatepe bölgesinde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve rüzgârın etkisiyle büyüyen yangına, helikopter ve arazözler ile müdahale ediliyor.

Yangın nedeniyle plajlar boşaltılıyor. Ekipler yangına 4 helikopter ve 10 arazözle müdahale ediyor. Gittikçe büyüyen yangın için çok sayıda takviye ekip istendi.

Çanakkale Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının sürdüğünü ve ekiplerin müdahale ettiğini bildirdi.

Söndürme çalışmaları için 2 helikopter ile ekiplerin desteğe geleceğini belirten Ulusoy, "Karadan da arazöz ve iş makineleriyle çalışmalar sürüyor." diye konuştu.

Aynı Bölgede Facia Yaşanmıştı

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Alanı’nda 25 Temmuz 1994 günü saat 16.30’da başlayan ve 57 saat süren yangında, 1’inci Dünya Savaşı’nın Çanakkale cephesinde, savaşın yoğun olarak geçtiği Arıburnu ve Conkbayırı civarındaki 4 bin 49 hektar orman alanı yanmıştı.

Bodrum'da Da Yangın Var

Muğla'nın Bodrum ilçesinde makilik alanda yangın çıktı. Yerleşim yerlerine yaklaşan alevler, kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Alınan bilgiye göre, Turgutreis Mahallesi İslamhaneleri mevkiindeki makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı.

Rüzgârın etkisiyle kısa sürede geniş alana yayılan alevlere, Bodrum Orman İşletme Şefliğine ait arazöz ve orman işçileri ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum İtfaiye Grup Amirliği ekiplerince müdahale ediliyor.

Yerleşim alanlarına yaklaşan yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Söndürme çalışmalarına bölge sakinleri de bahçe hortumları ve kovalarla taşıdıkları suyla destek veriyor. (AJANSLAR)

yukarı çık
0
Paylaşım