Menu
RSS
Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

CHP’li Budak: Turizmde Temel Sorun AKP’nin Körlüğüdür

CHP’li Budak: Turizmde Temel Sorun AKP’nin Körlüğüdür

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, CHP olarak turizme “milli mesele” olarak yaklaştıklarını, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla Antalya’da bir turizm zirvesi yaptıklarını ve Bakan Ünal’a “Acil Önlemler Raporu” sunduğunu vurgulayarak, “Ancak AKP tüm bunları görmek istemedi.

Turizmde yaşanan krizin temel nedeni AKP’nin siyasi körlüğüdür. TBMM’de turizm krizi ve Antalya için komisyon kurulmasın diye oy kullanan Sayın Enç, ‘Yavuz hırsız’ gibi sorumluluğunu örtemez” dedi.

AKP’nin hazırladığı turizm paketlerinin, yanlış kurgulandığı için katkı sağlamadığını vurgulayan Budak, “Muhalefet ve sektör temsilcileri, STK’lar dinlenseydi, içi boş paketler hazırlanmaz, EXPO’da hüsran yaşanmazdı” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, yaptığı yazılı açıklamada, AKP Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç’in kendisine yönelik açıklamalarını yanıtladı. Turizmde “geliyorum” diyen kriz konusunda uyarılarda bulunduklarını, Şubat ayı başında Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a kriz ve alınması gereken önlemlerle ilgili bir rapor sunduğunu hatırlattı.

Ayrıca, 18 Mart 2016 tarihinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla Antalya’da turizm sektörü temsilcileri ile bir zirve yaptıklarına dikkat çeken Budak, “CHP olarak turizmi milli mesele olarak görüyoruz ve muhalefet üretmek için değil, işçiler işini kaybetmesin, esnaf dükkânını kapatmasın derdindeyiz.

Bunun için de elimizden geleni yaptık, yapıyoruz. Acil önlemler raporu hazırladık, Turizm Zirvesi yaptık, önerilerimizi söyledik, TBMM’de turizmin gündem olması için çaba gösterdik. Sayın Bakan’a turizm çalışanları için esnaf için mutlaka hızlı adımlar atılması gerektiğini söyledik. Ama dinletemedik” diye konuştu. Budak, şunları söyledi:

Yavuz Hırsız

“AKP Hükümeti hata üstüne hata yaptı. ‘Rutin tanıtımla kriz aşılmaz, tanıtım bütçesini 5 kat arttırın’ dedik, dinletemedik. AKP yöneticilerine,  Cumhurbaşkanı’na ‘şiddet dilini, nefret dilini bırakın’ dedik, dinletemedik. ‘Dış politikadaki hatalarınızdan dönün’ dedik, dinletemedik. ‘Uçak desteği, boş koltuk desteğine dönüştürülsün, tüm yıl verilsin’ dedik, dinletemedik.

Ve gelinen nokta, turizmle birlikte birçok sektörün büyük bir krizle karşı karşıya olma tablosudur.  Siz bu kadar hata yapacaksınız, ama eleştirenler, gerçekleri konuşanlar suçlu olacak öyle mi? ‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ derler. AKP’nin klasik taktiği. Sayın Gökçen Özdoğan Enç de ayıplarını örtmek için aynı yoldan gidiyor.

Turizm krizi ve Antalya’nın yaşayacağı kayıplarla ilgili TBMM’de komisyon kurulması iki kez AKP oylarıyla reddedildi, engellendi. Sayın Enç önce,   turizm ve Antalya’nın aleyhine kullandığı oyların hesabını versin.”

Türkiye’nin İmajı Yerle Bir Edildi

Turizm krizinde önemli etkenlerin başında Türkiye’nin imajının bozulmasının geldiğini kaydeden Budak, bunun sorumlusunun da yine AKP Hükümeti ve Cumhurbaşkanı olduğunu kaydetti. Budak, “İki gündür Almanya’nın Başkenti Berlin’de temaslarda bulunduk.

Üst düzey yetkililerinin tamamının tespiti, Türkiye’nin demokrasi ve özgürlüklerden, adaletten uzaklaştığı yönünde. Türkiye’nin imajı yerle bir edildi. Bu algı turizm hareketliliğini doğrudan etkiliyor.

Tam da bu nedenle Rusya ile birlikte Almanya’dan da turist kaybı yaşanıyor. Antidemokratik uygulamalarla Türkiye uygar dünyadan koparsa, turizm sektörü asıl o zaman ağır bir zarar görür” dedi.

Antalya’ya Değer Katan Projeler

ATSO Başkanlığı döneminde Antalya’ya değer katan pek çok çalışma yürüttüğünü, arama konferansları düzenleyerek Antalya’ya bir vizyon kazandırmayı hedeflediklerini kaydeden Budak, şunları söyledi:

“Benim Antalya için neler yaptığımı Antalya halkı biliyor. Sayın Enç bunlardan haberi yoksa bu Antalya’dan ne kadar uzak olduğunun kanıtıdır.  ‘Bir Köy Bir Otel Projesi’ benim hazırladığım ve turizme önemli katkı sağlayacak bir projedir. Antalya Cumhuriyetin 100. Yılı Vizyonu, Marka Antalya, Antalya Kültür Sanat Merkezi, Kaleiçi Kültürevi Antalya için hayata geçmiş vizyon projelerden bazılarıdır. 

EXPO 2016’nın Antalya kazandırılması benim ATSO Başkanlığım dönemindedir. Ve EXPO’nun Antalya’ya kazandırılmasında ATSO’nun emeği ve payı büyüktür. Bunlar Antalya’ya değer katan projelerdir. Tüm bunlarda emeğim ve katkım olduğu için, Antalya’ya hizmet edebildiğim için onur ve mutluluk duyuyorum.

Antalyalı hemşerilerim bunu takdir ediyor.  Şimdi sormak isterim, 3 dönemdir hem de iktidar milletvekili olan Sayın Enç ve diğer AKP milletvekillerinin Antalya kazandırdığı tek bir proje var mıdır? Sayın Enç ve Antalyalı AKP vekilleri Antalya’ya ne kazandırmıştır? Sayın Enç’i Antalya halkının takdirine bırakıyorum.”

Sırça Köşklerde Oturanlar Açın Halinden Anlamaz

Enç’in “Biz sektörü dinliyoruz’ sözlerini de “trajikomik” olarak niteleyen Budak, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın Nisan ayının başında “Biz elimizden geleni yaptık, yüzde 20 kayıp olur’ açıklamasının, AKP’nin turizmi anlamadığının kanıtı olduğunu söyledi. Budak, şöyle devam etti:

“Siz daha sezonun başında yüzde 20’lik kaybı kabul eder ve açıkladığınız gerçeklerden kopuk paketleri yeterli görürseniz, kayıp faturasının büyümesi kaçınılmazdır. Ve fatura büyümüş, büyümektedir. Ocak-Mart arasında yani düşük sezonda sadece turizm gelirinde 1 milyar dolar kayıp var. Binlerce turizm çalışanı işsiz kalmış ve kalacaktır.

Binlerce esnaf kara listeye düşmüş, kepenk kapatmaktadır. Sayın Enç’in Antalya’da, Kemer’de, Alanya’da açılmayan otellerden haberi yok galiba. Zaten 6 ay çalışabilen turizm emekçisi şimdi bu işi de bulamıyor. Kepenk kapatan esnaf evine nasıl ekmek götürecek? Sırça köşklerde oturanların,  işsizliğin, evine ekmek götürememenin, açlığın ne olduğunu anlamasını beklemiyorum.

Sayın Enç’in sektörü dinlediklerine ilişkin açıklaması da trajikomiktir. Sadece dinliyorlar, ama gereğini yapmıyorlar. Eğer sektör dinlenseydi böyle içi boş paketler hazırlanmazdı. Turizmin sorunu ecrimisil ödemeleri değildir. Benzer durum Antalya EXPO’da da yaşandı. Ellerine yüzlerine bulaştırdılar.

En başından ‘Antalya STK’larını yönetime,  EXPO katın. Dışlayıcı olmayın’ dedik ama dinletemedik. Sonuç EXPO’da da hüsran. EXPO’da da kayıp faturası büyüyor.  Temel sorun AKP’nin siyasi körlüğüdür. Şimdi felaket tellallığı denerek, gerçeklerin üstü örtülemez.”

yukarı çık
0
Paylaşım